Підтримати нас

Ви чули, що творять молодята в Ухані?

Автор статті
10 квітня 2020 07:00
740
Поширити:

У місті Ухань обвалився застосунок Alipay, який створено для прийому електронних заявок на весілля. Пояснюємо, чому це добре.

Про це повідомляє Артур Заенц для "НВ".

Весняне сонце гріє все сильніше, на гілках дерев поступово з’являється зелень, а в голові мимоволі виникає мотив пісні Океану Ельзи «Майже весна».

Хочеться скоріше вийти на вулицю і вирушити на довгу-довгу пішу прогулянку. Однак, у країні все ще карантин і велика частина населення (крім любителів поплавати в Дніпрі) змушена сидіти вдома, споглядаючи всю красу весни тільки через вікно.

В цей час у китайському місті Ухань («винуватці» пандемії коронавірусу), в якому проживає 11 млн людей і який 72 дні був під замком, в ніч на 8 квітня закінчився карантин.

У період епідемії місцевий транспорт тут був зупинений, і жителі могли покинути свої будинки тільки для того, щоб купити їжу. Хоча і це можна було зробити тільки за наявності дозволу, який підтверджує, що людина здорова і не контактувала ні з ким, у кого був коронавірус.

Такий дозвіл можна було отримати через додаток для смартфона.

І ось тепер, відразу після припинення карантину, локальна електронна система з прийому заявок на шлюб просто рухнула від напливу користувачів: кількість заявок в Alipay збільшилася на 300%.

Погодьтеся, іронічно: поки ООН заявляє про спалах домашнього насильства у світі через карантин, — в Ухані величезна кількість людей вирішили укласти шлюб. І карантин не зруйнував їх стосунки, не посіяв сумніви, а тільки зміцнив і зробив сильнішими. Люди здійснили важливий і усвідомлений крок.

Я вважаю, що в цей непростий час нам треба більше позитивних новин. Наприклад, актор Джон Красінскі (який зіграв Джима Халперта у серіалі «Офіс») під час вимушених канікул запустив на YouTube канал SomeGoodNews, де він розповідає тільки позитивні новини.

Нам усім потрібно більше добра.

Сподіваюся, ті, у кого не вийшло подати заявку на реєстрацію шлюбу в Китаї через перевантажену систему, все-таки зможуть зробити це в майбутньому.

При цьому не варто забувати, що Китай — це все ще тоталітарна країна, в якій порушуються права людей, в якій будуються концтабори для мусульман, в якій повсюдна цензура і т. і.

Хороші новини звідти дають нам всім надію на те, що епідемія, як і карантин, скоро закінчиться, і ми зможемо безтурботно прогулюватися вулицями наших міст, зустрічаючись з друзями в улюблених кав’ярнях.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ