Підтримати нас

В Казахстані пройшли заходи, присвячені Великому Кобзарю

Автор статті
07 березня 2020 12:30
741
Поширити:

Культурні заходи, присвячені творчості українського поета, митця і громадського діяча Тараса Шевченка, відбулися в Казахстані з нагоди 206-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Про це повідомляє Посольство України в Казахстані у Facebook, пише Укрінформ.

В Національній академічній бібліотеці Республіки Казахстан в рамках Шевченківських днів проведено захід, присвячений творчості видатного українського поета, художника і мислителя, Великого Кобзаря, акина Таразі - Тараса Григоровича Шевченка. Захід організований столичним Українським Культурним Центром «ВАТРА» за підтримки Посольства України в Республіці Казахстан», - йдеться  удописі.

Нагадується, що в цьому році відзначається особлива дата – 170 років від прибуття засланця Тараса Шевченка на казахську землю.

Як повідомляється, до програми заходу увійшла презентація книжкової виставки творів Т.Г.Шевченка та досліджень про нього (з фондів НАБ РК, КІЦ при ПУ в РК, бібліотеки Українського Культурного Центру «ВАТРА») та презентація виставки вишитих картин на мотиви творів Т.Г.Шевченка.

Неабияк вразило гостей декламування віршів Кобзаря українською мовою найстаршими представниками діаспорської організації «ВАТРА».

В посольстві зауважили, що в Національній академічній бібліотеці РК зберігається велика кількість екземплярів різноманітних книжок, серед яких почесне місце займають й твори Кобзаря. Найбільш видатними є збірники творів Т.Шевченка 1914 року українською мовою та 1939 року казахською мовою, написаний латинським алфавітом.

Як зазначається, українське посольство поповнило скарбницю бібліотеки подарунком – ексклюзивними книгами творчості акина Таразі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ