Підтримати нас

У Генічеському районі окупанти викрали кримськотатарського активіста

Vgoru
Автор статті
24 травня 2022 12:05
760
Поширити:

У селі Азовське Генічеського району росіяни викрали відомого кримськотатарського активіста Руслана Абдурахманова.

Про це повідомляється на сторінці Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Інформують, що 20 травня окупанти запровадили фільтраційні заходи у селі Азовське Генічеського району, проводили обшуки та огляди житлових приміщень місцевих мешканців. В ході таких незаконних дій вони затримали й вивезли на територію Криму Руслана Абдурахманова. За попередньою інформацією, його звинувачують у так званій участі у громадському формуванні “Аскер”. 

На цей час Руслана Абдурахманова ймовірно утримують в СІЗО Сімферополя.

За повідомленням керівника Громадського формування “Аскер” Ленура Іслямова, Абдурахманов не був членом організації й не брав участь у громадянській блокаді Криму. 

“Незаконне демонстративне викрадення окупанти здійснили задля залякування місцевого населення, придушення всіх форм цивільного спротиву місцевого населення захопленню територій України військами РФ”, - вважає Іслямов.

У свою чергу, Представництво інформує українські правоохоронні органи про злочини, що чинить армія РФ, зокрема на території тимчасово непідконтрольних районів Херсонської області. 

“До відповідальності має бути притягнено кожного винного у переслідуваннях цивільного населення України, особливо представників корінного кримськотатарського народу, які були змушені виїхати з тимчасово окупованого Криму після 2014 року задля збереження власних безпеки та життя”, - наголошується у дописі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ