Підтримати нас

У Білорусі Дід Мороз став жертвою режиму Лукашенка

Автор статті
21 грудня 2020 11:58
1,046
Поширити:

Дід Мороз став жертвою білоруських правоохоронців через нібито організацію «акції». У білоруському місті Новополоцьку його затримали після дитячого свята, звинувативши у викрикуванні гасел та організації мітингу.

Натомість під час свята діти співали пісні та розповідали вірші, а про будь-які політичні «акції»  не йшлося. 

Роль казкового героя для дітей на святі виконував місцевий житель Володимир. За словами чоловіка, його затримали не біля ялинки, а вже після свята. Білоруські правоохоронці намагалися переконати його у тому, що дитяче свято насправді нібито було акцією.

За словами чоловіка, у нього допитувалися, чи вигукував він гасла та чи організовував мітинг. На що вони отримали відповідь, що це було звичайне дитяче свято, під час якого діти веселилися та пригощалися солодощами, які купив сам Дід Мороз на власні кошти.

Він зазначив, що його протримали в міліції дві години, але згодом відпустили, оскільки раніше чоловік не брав участі у протестах, а складу «злочину» правоохоронцям знайти не вдалося.

Зауважимо, що дитяче свято в Новополоцьку було організоване не міською владою, а самими жителями для малюків, щоб повернути їм атмосферу казки та добра, попри протести, що продовжуються в країні з літа.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ