Підтримати нас

Туристам заборонять сидіти на вулицях

Автор статті
22 вересня 2018 08:17
770
Поширити:

Влада італійського міста Венеція хоче заборонити туристам сидіти і лежати біля історичних пам'яток міста.

Гості, яких спіймають на гарячому, змушені будуть заплатити штраф чи навіть залишити місто. Найбільш злісним порушникам більше не дозволять приїздити до Венеції.

Туристів, які сидітимуть чи лежатимуть на землі або сходах церков, будуть штрафувати. Від $59 до $590 треба буде заплатити за бажання відпочити чи перекусити в середмісті Венеції, передає Gazeta.ua.

Місцева влада вже заборонила сидіти на сходинках і пам'ятниках на площі Святого Марка, їсти на вулицях, опускати ноги в канали, вмикати музику на човнах, ходити по вулиці в купальнику чи з голим торсом, годувати голубів. Центром міста не можна їздити на велосипеді. Ночувати просто неба, лежати на лавках і ставити туристичні намети заборонено у будь-якій точці Венеції.

Мер Луїджі Бругнаро хоче розширити список заборон. Зараз його ініціативу активно обговорюють чиновники і жителі міста. Якщо на голосуванні її підтримають, то обмеження набудуть чинності з жовтня цього року.

У місті є мешканці, які підтримують мера. Вони вважають, що від надмірного туризму місто страждає. Влада Венеції навіть почала встановлювати бар'єрні огорожі. Вони мали розділити місцевих жителів і туристів. Місцевих це розгнівало ще більше і частину огорож прибрали.

Частина населення виступає проти нових правил.

"Скоро в місті не залишиться нічого, що можна робити", - каже Марко Гаспарінетті, активіст, лідер "Групи 25 квітня".

Схожі заборони для туристів запровадили також Іспанія та Хорватія.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ