Підтримати нас

Спорт має бути поза політикою. Але війна – це не політика

Автор статті
10 серпня 2021 14:00
1,885
Поширити:

За допомогою підміни понять Росія створює світ, в якому на злочини проти людини нечемно буде звертати увагу в "пристойному товаристві"

Люди обурюються фразою, що "спорт поза політикою", яку сказали з приводу обіймів з росіянами. А от я згодна. Хочу підтримати автора цих рядків - депутата зі Львова від "Самопомочі". Спорт дійсно має бути поза політикою. Спортсменам має бути байдуже, хто за кого голосував, хто яку партію представляє та які ставки податків лобіює.

Але, і тут я змушена цитувати норми міжнародного права, війна - це злочин. Ще раз по буквах, спеціально для представника патріотичної політичної сили зі Львова. Війна - це не політика. Це злочин, який включає в себе: вбивства, зникнення людей, катування, руйнацію, зґвалтування, осиротілих дітей, вдів, матерів, які вже ніколи не знайдуть спокою. І все це в масовому масштабі. Війна - це злочин. Росія продовжує чинити його проти українців уже восьмий рік поспіль. Теза, що на злочин українські громадяни можуть закрити очі тільки тому, що вони спортсмени - абсурдна сама по собі. Тим більше від депутата, тобто учасника законотворчого процесу. Якщо ти потураєш злочину - ти співучасник.

Війна - це злочин, який включає в себе: вбивства, зникнення людей, катування, руйнацію, зґвалтування, осиротілих дітей, вдів, матерів, які вже ніколи не знайдуть спокою.

Мені прикро бачити, як в головах моїх співвітчизників прижився та пустив коріння абсолютно російський пропагандисткий наратив: "Війна, окупація українських земель, смерті українських військових та цивільних, в'язні Кремля, політичні бранці - все це політика, над якої потрібно піднятися заради миру та діалогу". Цю тезу російська інформаційна агентура просуває як в Україні, так і на Заході. Нам пропонують визнати, що війна є чимось на кшталт політичних перегонів, до яких варто ставитися помірковано та з гумором. Це вкрай небезпечна ситуація, адже створюється новий стандарт норми і те, що ще вчора вважалося неприпустимим, з чим світ змушений був боротися, завтра може стати розповсюдженою практикою. За допомогою підміни понять "політика" і "злочин" Росія створює світ, в якому на злочини проти людини, що чинить оскаженіла держава, нечемно буде звертати увагу в "пристойному товаристві".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ