Підтримати нас

Перевезення рояля, та що варто знати для перевезення

Vgoru
Автор статті
06 лютого 2023 08:58
2,018
Поширити:

Перевезення рояля унікальний процес, де важлива не лише фізична підготовка та робота з великою вагою, а і досвід. В цьому випадку важливо все.

Як відбувається перевезення рояля

В першу чергу, треба розуміти, що грають на роялі та перевозять його в різних положеннях: грають – рояль стоїть горизонтально, перевозять – воно стоїть вертикально. В деяких моделях на тому боці на який ставлять рояль, для перевезення спеціальні дерев’яні бруски, так звані лижі.

Попередньо його частково розбирають, знімають деякі частини, пакують і тільки після цього знімають ніжки. В першу чергу знімають ліру, яка кріпиться знизу. Її знімають навіть коли треба просто переставити по кімнаті або залі. Верхню кришку рояля та над клавіатурою, та пюпітр дехто знімає, але це не обов’язково, коли зняти, можна зменшити вагу. Ще один важливий момент, коли перевезення рояля з кришками, а верхня кришка виступає за габарити рояля на кілька сантиметрів, тому важливо зважати, чи буде вона пошкоджена, коли поставлять на бік.

Далі, щоб перевезення рояля відбулося без пошкоджень музичного інструменту, його треба пакувати. Більш щільно пакують саме той бік, на який будуть ставити. При пакуванні, використовують не лише плівку, а і картон, або повсть. 

Лише після того, як запакують, починають знімати ніжки, їх знімають в певній послідовності. Першою знімають ту, що в куті де зустрічається клавіатура та рівний, транспортний бік. Для цього підіймають цей кут і фіксують в повітрі, один вантажник знімає ніжку. Коли її зняли, один зміщується на середню частину, там де дуга, та знімають навантаження при піднявши. Якщо середня ніжка буде навантажена навскіс, може зламатися. Коли рояль на боку, можна знімати дві інші. 

Коли присутня спеціальна тачанка, рояль ставлять на неї й перевезення рояля по підлозі, де немає перепадів або невеличкі пороги, роблять на ній. Спуск та підйом по сходах відбувається за допомогою такелажних ременів. При подоланні сходів, один вантажник йде знизу, другий зверху, коли залучено чотири людини, пара – знизу, інша – зверху.

Як нести, багато суперечок, одні йдуть клавіатурою знизу, інші зверху. Важче де клавіатура, якщо простір дозволяє, то цей момент на бажання вантажників.

Спускаючись сходами, або піднімаючись, однією рукою вантажник тримає рояль, другою тримається за поручні, підтягуючись за нього на підйомі, або пригальмовуючись на спуску. Важливо слідкувати, щоб ремінь не вислизнув під час спуску, та уважно дивитися за габаритами, щоб не чіплятися за стіни, чи поручні. Спустившись на рівний майданчик перший вантажник намагається зайняти кут, щоб йти по широкій дузі. Другий вантажник опинившись на майданчику, теж йде займаючи кути. 

Момент, коли вантажник що йде зверху долає перші три сходинки, або спускається з останніх трьох сходинок найскладніший. Бо в цей час обидва вантажники не мають змоги триматися за поручні.

Зазвичай для перевезення рояля залучають вантажний мікроавтобус зі сходинкою, в нього легше завантажувати, бо просто заходять у вантажний відсік. В бортове авто складніше завантажувати. 

Рекомендовано у вантажному відсіку ставити рояль вертикально та в'язати до борту ременями.

Джерело ГрузОк

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ