Підтримати нас

Нова митниця: люстрований після Майдану посадовець, поціновувач Бентлі та зяті успішних тещ

Автор статті
19 січня 2020 03:00
904
Поширити:

У грудні минулого року в Україні запрацювала нова митниця, яка тепер має 16 регіональних підрозділів. Кожен з них отримав тимчасових керівників, завдання яких запустити роботу на місцях та перевести співробітників зі старої структури.

Очільник Державної митної служби України Максим Нефьодов заявив журналістам, що нові начальники регіональних митниць уже зіштовхнулися з супротивом зі сторони криміналу та інших осіб через ті зміни, які вони запроваджують. “Слідство.Інфо” проаналізувало біографії і декларації посадовців, які керуватимуть митницями в регіонах до проведення конкурсів. І виявили серед них чимало старих облич. Наприклад, люстрованого посадовця та кількох улюбленців тещ, які купують митникам квартири та автівки. 

Тимчасовим керівником Азовської митниці (колишня Донецька митниця) став Володимир Денісов. За часів президентства Віктора Януковича він обіймав посаду заступника начальника тієї ж Донецької митниці. Після Революції Гідності його люстрували, однак у 2019 році через суд поновився в стару митницю та отримав майже 400 тисяч компенсації від держави через вимушені прогули. А вже у листопаді минулого року отримав посаду в реформованому органі. 

Нову Київську митницю тимчасово очолив Антон Борисенко. До того працював начальником посту “Харків-центральний”. Згідно з декларацією, доходи в його родини відносно невеликі — у 2018 році разом із дружиною заробив біля 350 тисяч гривень. А житлом та автівками подружжя забезпечили родичі дружини. Матір передала в користування квартиру в центрі Харкова. А людина, яку дружина Борисенка в соціальних мережах називає своїм близьким родичем (дослівно “папуля” — РЕД.), дозволила користуватися сім’ї митника своїм автомобем BMW X4 2017 року випуску. Борисенко експлуатував також машину брата дружини — Toyota Highlander також 2017 року випуску. До того ж, згідно з реєстром транспортних засобів, сам родич використовує більш скромну Mitsubishi 2008 року.

Колишній очільник Запорізької митниці Олексій Мужев тепер виконує обов’язки начальника Поліської митниці. “Слідство.Інфо” з’ясувало, що за останні роки значно покращилося майнове становище його тещі. У 2017 році вона купила за понад мільйон гривень новий Volkswagen Tiguan та відразу віддала його у користування Мужеву. Крім того, у 2019 році теща митника придбала одразу дві квартири в запорізькій новобудові загальною площею понад 150 квадратних метрів. 

Чорноморську митницю, яка об’єднала Миколаївську та Херсонську, тимчасово очолює Олександр Щуцький. У 2016 році, коли він став начальником митного посту “Луцький”, посадовець задекларував кілька дорогих авто, серед яких було Bentley Continental, оформлене на літнього батька митника. Згодом Щуцький пішов на підвищення – очолив Сумську митницю. А вже наприкінці минулого року зайняв посаду в реформованому відомстві. Частину автомобілів родина Шуцького продала, однак кілька нових машин у 2019 році з’явилося в його брата Андрія. Зокрема, TOYOTA RAV4 2017 та MERCEDES-Benz 2014 року випуску.

Енергетичну митницю очолює Андрій Хом`як. Раніше він працював заступником начальника цієї ж митниці в старій структурі. У дружини Хом’яка у власності три невеликих квартири в Києві, які придбали, починаючи з 90-тих. Проте матір митника протягом шести останніх років зробила кілька суттєвих покупок. У 2015 році жінка придбала дві квартири – у Києві загальною площею 102 квадратних метри та в Херсоні – на 118 квадратів. Крім того, 2013 року вона купила магазин-кафе на майже 200 квадратів. З відкритих джерел відомо, що жінка є фізичною особою-підприємцем та надає в оренду нерухоме майно. 

Новим тимчасовим начальником Одеської митниці став Євген Кодіс. Раніше він очолював Дніпропетровську та Кіровоградську митниці та працював у Раді національної безпеки та оборони. Увагу “Слідства.Інфо” привернула одеська квартира на більш як 160 квадратних метрів, яку посадовець купив у 2015 році. Апартаменти розташовані поблизу Чорного моря та відомого пляжу “Аркадія”. Наразі така квартира коштує близько семи мільйонів гривень. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ