Підтримати нас

Мовний омбудсмен отримав понад 600 скарг на порушення закону про мову

Автор статті
15 лютого 2021 14:00
922
Поширити:

Переважна більшість звернень традиційно стосується відсутності української версії сайтів. Також скаржаться на депутатів місцевих рад, які в офіційному спілкуванні відмовляються говорити українською.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив у Facebook, що з 16 січня по 11 лютого 2021 року звернулося 605 українських громадян. 

Найбільше звернень та скарг надійшло із Києва та Київської області – 276, з Луганської області – 7, Миколаївської – 6, Донецької – 4, Тернопільської – 4, Херсонської, Рівненської, Івано-Франківської, Закарпатської, Хмельницької – по 2 звернення.

Як розповів Тарас Кремінь, переважна більшість звернень – 281 – стосується відсутності української версії сайтів про надання послуг та в інтернет-магазинах. 126 громадян поскаржилися на порушення своїх прав, перешкоди та обмеження у користуванні державною мовою у сфері обслуговування. Найбільше таких порушень (53) виявлено киянами.

Також українці скаржаться на те, що недержавною мовою користуються деякі депутати місцевих рад Миколаєва, Одеси, Дніпра, Запоріжжя.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ