Підтримати нас

Електронна квартирна черга для військових

Автор статті
05 березня 2020 16:25
929
Поширити:

Жодного документа окрім рапорта від військового – в Міністерстві оборони України презентовано концепцію «Електронної квартирної черги».

Про це повідомляє Інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

— Система дасть змогу цифровізувати, систематизувати й налагодити автоматичний зв’язок зацікавлених структурних підрозділів ЗСУ під час роботи зі статистичними даними й отримувати необхідні відомості за напрямками діяльності, — повідомила представниця житлового відділу Головного квартирно-експлуатаційного управління Людмила Франченко. — Вона має замінити паперові квартирні справи на електронні, мінімізувати людський вплив на процеси обліку й забезпечення військовослужбовців житлом для постійного проживання або грошовою компенсацією за належне для отримання житлове приміщення, що значно зменшить простір для корупції у цій сфері.

Електронна квартирна черга для військових

За словами Людмили, головне завдання Концепції — визначення напрямів і строків створення ефективного та сучасного програмного забезпечення для відображення стану обліку осіб, які перебувають у квартирних чергах.

Автори Концепції планують створити для військовиків умови, за яких для зарахування на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов у гарнізонах, достатньо буде надати лише один паперовий документ — рапорт. А внесення змін до електронної квартирної справи здійснюватиметься з допомогою отримання відповідних повідомлень на автоматизоване робоче місце секретаря житлової комісії військової частини, подальшого прийняття рішення житловою комісією та підписання військовослужбовцем витягу з протоколу засідання комісії.

Електронна квартирна черга для військових

— Після створення для кожного військовослужбовця електронного кабінету, йому не потрібно буде підписувати витяги з протоколів. Він сам через електронний кабінет повідомлятиме секретаря житлової комісії про бажання внести зміни до електронної квартирної справи, — зазначила підполковник Людмила Франченко.

Електронна квартирна черга для військових

Передбачається і запровадження автоматичного внесення інформації про соціальні зміни у військовослужбовця та осіб, звільнених з військової служби, необхідної для наповнення електронної квартирної справи, через надходження з ІАС «Персонал» і відповідних державних реєстрів, що належать різним відомствам та міністерствам: Державній міграційній службі, Мін’юсту, Міністерству соцполітики. Для цього потрібно буде внести певні зміни у законодавство. Це надасть змогу створити для військових умови, за яких не потрібно витрачати час на отримання довідок в інших державних установах.

Електронна квартирна черга для військових

Людмила Франченко повідомила: за підтримки Міністерства цифрової трансформації України створять Центри оцифрування, які закріплять за Міністерством юстиції. З допомогою центрів дані квартирних справ внесуть до структурованої бази даних.

Після оцифрування подальші зміни в обліку військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов у гарнізонах, відбуватимуться лише в електронному вигляді з державних реєстрів та інформаційних систем.

Під час наради презентовано орієнтовний формат електронної квартирної справи з детальним структуруванням інформації про особу, яка потребує поліпшення житлових умов і перебуває у гарнізонній черзі.

Переведення «паперової черги» в електронну планується завершити до кінця 2020 року.

Електронна квартирна черга для військових

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ