Підтримати нас

За знущання з тварин - до в'язниці: в Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

Автор статті
11 листопада 2021 11:30
972
Поширити:

Відтепер за жорстоке поводження з тваринами громадян від 14 років притягуватимуть до адміністративної, а старших 16 років — до кримінальної відповідальності. Нововведення передбачені змінами до деяких законодавчих актів щодо захисту тварин, які набули чинності з 8 листопада поточного року.

Згідно з документом, заборонено позбавляти життя безпритульних тварин, задля регулювання їх чисельності, знущання з безпритульних і домашніх тварин. Це стосується негуманного дресирування, побиття та вбивства і навіть дарування “братів наших молодших” у якості призів.

Пересувні цирки, виставки, зоопарки та звіринці також забороняються. Неприпустимим є і використання тварин у рекламах розваг та закладів харчування. Не дозволяється використовувати тварин і у фотосесіях, за винятком дельфінаріїв і цирків, утримувати хижаків або рідкісних видів вдома або неспеціалізованих місцях. 

За утримання чотирилапих у непередбачених законом місцях, незареєстрованих собак, перебування їх у громадських місцях, вигул небезпечних порід без повідків та намордників, не прибирання за ними екскрементів на вулицях та у парках може обернутися для власника у кращому випадку, попередженням, у гіршому - штрафом від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів для громадян та від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для посадових осіб. 

Жорстокі дії щодо тварин, зокрема, безпритульних, порушення вимог транспортування, в результаті чого тварини були покалічені або загинули, цькування одна на одну, публічні заклики до жорстоких дій караються обмеженням волі на 1 - 3 роки або 2- 4 роки з конфіскацією тварин. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ