Підтримати нас

Як наш проєкт врятував громадське формування

Автор статті
27 листопада 2020 18:00
849
Поширити:

Наша стаття з сайту «Шерифи для нових громад» допомогла громадському формуванню довести, що воно живе та успішно працює. Так, через помилку працівника поліції, ледь не припинило існування ГФ «Безпечне життя», яке працює у місті Дніпрі.

Через помилку працівника поліції ледь не припинило існування громадське формування з охорони громадського порядку «Безпечне життя», яке працює у місті Дніпрі. А стаття з сайту «Шерифи для нових громад» допомогла громадським активістам довести, що їх формування живе та успішно працює.

Нагадаємо. Поліція Новокодацького району міста Дніпра, проводячи планову перевірку діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку, надіслала листа керівнику ГФ «Безпечне життя», за адресою якого й зареєстровано громадське формування. Проте «лист не знайшов свого адресата». Не маючи інформації про роботу «Безпечного життя» (а це й не дивно, адже члени ГФ активно діють у Шевченківському районі Дніпра), Новокодацьке відділення поліції звернулося до Дніпровської міської ради щодо припинення діяльності громадського формування.

Коли про це стало відомо членам формування, люди, які виходять на захист правопорядку, вимушені були захищати власну організацію. І в якості одного з доказів своєї діяльності, продемонстрували поліцейським Новокодацького ВП матеріал «У нас на районі»: як громадське формування «Безпечне життя» допомагає поліції у забезпеченні громадського порядку в Дніпрі», опублікований на сайті «Шерифів для нових громад».

Незабаром уже Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області спрямувало листа до Дніпровської міської ради з проханням «не приймати будь-яких юридичних дій стосовно ініціювання питання, щодо припинення функціонування ГФ «Безпечне життя».

Лист від ГУНП в Дніпропетровській області

На жаль, виконавчий комітет Дніпровської міської ради до того часу встиг звернутися до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом щодо припинення діяльності громадського формування з охорони громадського порядку «Безпечне життя». Але, отримавши листа від обласної поліції, виконком Дніпровської міськради подав до суду заяву про відмову від позовної заяви. І ухвалою суду провадження у справі закрили. Отже, «Безпечне життя» продовжує свою роботу на користь суспільства.

Як зауважив представник громадського формування Олег Вікторов, члени організації раніше не приділяли великого значення інформуванню про свою діяльність, вважаючи це зайвим «піаром». Однак відтепер зрозуміли, що це питання теж є важливим. Пан Олег подякував команді проєкту «Шерифи для нових громад» за увагу до їхньої роботи та хорошу статтю.

Публікація підготовлена в рамках проекту “Шерифи для нових громад” за фінансової підтримки у 2018-2019 роках Міжнародного Фонду “Відродження” та Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. З 2019 року проект реалізується Благодійною організацією “Фонд милосердя та здоров'я” та Громадською організацією “Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір” за підтримки Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його автору і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду “Відродження” та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ