Підтримати нас

Вихідними в Білорусі пройде наймасштабніший за всю історію країни марш свободи

Автор статті
14 серпня 2020 14:00
947
Поширити:

Цими вихідними білоруси візьмуть участь у найбільшому за всю історію країни марші свободи. Очікують, що протести розпочнуться цієї неділі, 16 серпня, о 14.00.

Анонс з'явився на найбільшому за кількістю підписників Telegram-каналі Nexta Live.

Заходи у Мінську розпочнуться з проспекту Незалежності, учасники пройдуть центральними вулицями й площами. Крокуватимуть маршем свободи і в інших областях країни.

“Будемо виходити цілими сім’ями, будинками, робочими колективами. Ми подякуємо всім, хто був з народом у цей переломний момент. І згадаємо всіх, хто постраждав за свободу”, - йдеться у повідомленні Telegram-каналу.

Раніше лідерка об’єднаної опозиції Світлана Тихановська закликала очільників міст організувати протести 15 та 16 серпня та зупинити криваву бійню, на яку влада перетворила мирні акції народного спротиву.

В останні дні протесту мітингарів масово затримували та ув’язнювали. До полону потрапляли як білоруси, так і громадяни інших країн.

Нагадаємо, під час протестів у Мінську та Бресті  затримали 4 українців — журналістів Євгена Васильєва, Костянтина Реуцького та Оксану Альошину. Ім'я ще одного чоловіка поки що невідоме.

Сьогодні Євгена Васильєва та Костянтина Реуцького відпустили. Про це повідомила Білоруська асоціація журналістів на своєму Telegram-каналі.

Раніше ОПУ та МЗС закликали владу Білорусі звільнити затриманих українців. А вчора уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денисова попросила ООН та ОБСЄ надати правовий захист затриманим у Білорусі українцям.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ