Підтримати нас

Встановили причину масової загибелі птахів у заповіднику Асканія-Нова

Vgoru
Автор статті
05 березня 2021 05:00
1,019
Поширити:

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі за результатами досліджень зразків патолого-анатомічного матеріалу.

На території заповідника "Асканія-Нова" 23 лютого виявили мертвими 187 птахів, зокрема загинуло понад 30 особин червонокнижної качки огар. У зразках загиблих птахів виявили препарат бродіфакум. Це отрута, що зазвичай застосовується проти всіх видів гризунів, що небачено розмножилися на полях.

"Виявлені концентрації є токсикологічно значущими для різних видів птахів та можуть вказувати на можливість їх смертельного отруєння", — заявили у відомстві.

Фахівці також виявили цей препарат у зразках зерна, відібраних на полях поблизу заповідника. У пробах води зі ставків Глиняний, Зовнішній, Внутрішній, Круглий та пробі кормової суміші бродіфакуму не виявлено.

Щодо випадку отруєння 218 сірих журавлів, який стався у січні цього року на території заповідника "Асканія-Нова", дослідження продовжуються.

Епізоотичне розслідування випадків загибелі птахів в заповіднику "Асканія-Нова" перебуває на контролі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької. Вона наголошує, що такі ситуації є неприпустимими і винні мають бути суворо покарані.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ