Підтримати нас

Володимиру Балуху збільшили термін ув'язнення

Автор статті
29 квітня 2019 04:24
658
Поширити:

Підконтрольний Кремлю "Верховний суд" Криму збільшив термін ув'язнення в колонії для кримського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Заступник прокурора просив скасувати апеляційну постанову того ж "Верховного суду" щодо Балуха в частині заліку в термін позбавлення волі часу перебування активіста під домашнім арештом. Зокрема, перерахувати цей термін і для цього передати кримінальну справу на новий апеляційний розгляд з новим складом суду.

"Однак суддя Любов Дяченко оголосила абсолютно несподіване і таке, що суперечить російському законодавству, рішення. Вона прийняла рішення про погіршення становища активіста, а саме постановила не зараховувати час, проведений ним у СІЗО, як день за півтора. Суддя вирішила вважати цей термін як день за день, а значить, тим самим продовжуючи час перебування в колонії. До того ж суддя прийняла це рішення, навіть не надсилаючи справу в апеляцію, як того просив прокурор", – розповіли правозахисники. 

Балух брав участь у засіданні через відеозв'язок та, за словами його захисників, виглядав дуже виснаженим і був украй обурений таким рішенням.

"Остаточне мотивування такого рішення буде зрозуміло тоді, коли адвокат отримає на руки судове рішення", – додали активісти. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ