Підтримати нас

Видра видряпує нічию у двобої з Україною

Автор статті
09 вересня 2021 14:30
888
Поширити:

Новий головний тренер національної збірної України з футболу Олександр Петраков приступив до своїх обов'язків лише в середині серпня.

А вже на початку вересня наставнику довелося налаштовувати "збірників" на серйозні матчі. Два з них зіграні в рамках відбіркового турніру Чемпіонату Світу з футболу, який відбудеться у грудні 2022 року в Катарі. Ці ігри залишили неоднозначне враження як в експертів, так і у звичайних українських уболівальників.

По-перше, Петраков, на відміну від попереднього головного "коуча", Андрія Шевченка, почав застосовувати нову тактику: три центральні захисники, агресивний пресинг в центрі поля і ставка на різкі контратаки. По-друге, Петраков почав активно тасувати склад української збірної: на полі раз-пораз з'являються гравці, які раніше в кращому випадку були на заміні. По-третє, судячи з усього, для Олександра Васильовича не існує "авторитетів" в команді. Так, після матчу з Францією в Києві він публічно повідомив: "зірка" півзахисту, Руслан Малиновський з італійської "Аталанти", ображається, що його не ставлять в "основу" збірної. Цей конфлікт тренер пообіцяв залагодити, але він не впевнений, що досягне з Русланом взаєморозуміння.

Між тим, часу для того, щоб ґрунтовно попрацювати з національною збірною, у Петракова було обмаль. На тій же пресконференції після гри з Францією він заявив, що навіть не знав, куди йти в лабіринтах стадіону НСК "Олімпійський" у Києві: в якості тренера Олександр Петраков вперше побував на головній арені країни.

Результати української команди в трьох матчах при Петракові нічим не відрізнялися від того, що було за Шевченка. Три нічиї поспіль! Україна в цьому плані йде на особливий рекорд: адже вже шість (!) матчів поспіль вона і не програє, але і не виграє.

Першого вересня в Казахстані наша збірна втратила перемогу на останніх секундах, коли господарі забили гол після помилки херсонця Олександра Караваєва. На жаль, Олександр в аналогічній ситуації "напартачив" і в моменті з першим голом. Можливо, саме тому він "сів на лавку".

Матч з чемпіонами світу французами в Києві складався для українців вдало: спочатку змарнували кілька шикарних моментів, а потім Микола Шапаренко забив гол відмінним ударом у "дев'ятку" воріт Уго Льоріса.

У другому таймі Україна пропустила, але все ж зберегла почесну нічию, попри всі зусилля грізних Грізмана, Бензема і Погба.

Окрема тема - це матч з Чехією 8 вересня в Пльзені. Тут Петраков не соромився і вирішив випустити зовсім експериментальний склад, укріплений Олександром Зінченком і капітаном Андрієм Ярмоленком, у яких немає практики в їх клубах англійської прем'єр-ліги.

Чехи в першому таймі були дуже активні, але гостра контратака українців увінчалася точним ударом Віктора Корнієнка, який дебютував за збірну. Обидві команди провели масу замін в перерві й в другому таймі, але на останніх секундах, які додав арбітр, чеський нападник з цікавим прізвищем Видра все-таки спромігся здобути нічию для рідної команди.

Проміжний підсумок дебюту Петракова в збірній - три нічиї. А вже в жовтні і листопаді на Україну чекають вирішальні матчі за право участі у фінальній стадії Чемпіонату світу з футболу в Катарі. Наша збірна рушить спочатку до Фінляндії, а потім зіграє два непростих матчі із Боснією і Герцеговиною. Швидше за все, у цих іграх Україна буде розв'язувати питання про друге місце в групі: адже Франція, перемігши напередодні Фінляндію з рахунком 2:0 в Парижі, напевно вже забронювала собі перше місце.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ