Підтримати нас

Відкрито високоточний центр з виробництва боєприпасів

Автор статті
25 грудня 2019 15:45
803
Поширити:

На КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс» запустили новітній виробничий центр, який замикає повний цикл виробництва артилерійських боєприпасів та ракетного озброєння.

У новому цеху виготовлятимуть усі необхідні деталі для засобів ініціювання артилерійських снарядів та ракетного озброєння, повідомляє Укроборопром.

На створення новітнього центру витратили дев'ять місяців та 282 мільйони гривень. Тут встановили 101 комп’ютеризований високотехнологічний верстат та обладнання для виробництва детонаторів. Вже виготовлено та успішно випробувано першу партію підривачів, наступний етап – випробування полігоном.

«Високоточні верстати мають вільний набір інструментів, які здатні виготовити всю номенклатуру комплектуючих для детонаторів. Вірогідність браку деталей, які будуть виготовлятися в новому цеху, мінімальна. Нові верстати працюють у дуже швидкому режимі. Наприклад, для виготовлення деталі "Корпус" потрібно 26 хвилин, тоді як в ручному режимі спеціаліст витрачає на нього понад 8 годин», – розповідає Андрій Артюшенко, директор дивізіону високоточної зброї і боєприпасів державного концерну «Укроборонпром».

високоточний центр з виробництва боєприпасів

Паралельно із обладнанням комплексу готували фахівців, 25 з них уже працюють в новому цеху. Передбачається, що за умови повної завантаженості буде задіяно 45 спеціалістів.

Шосткинський казенний завод «Імпульс» є унікальним підприємством, яке у замкнутому циклі виготовляє детонатори, капсулі та інші елементи для різних видів боєприпасів: від снарядів та протитанкових ракет до далекобійних систем «Вільха» та «Нептун».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ