Підтримати нас

В Україні хочуть підвищити частину податків й обмежити посилки з-за кордону

Автор статті
06 листопада 2018 12:00
637
Поширити:

У понеділок, 5 листопада, Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект № 9260 про внесення змін до Податкового кодексу. Цей документ передбачає перегляд ставок окремих податків і зборів.

Так, пропонується підняти:

  • ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9%;
  • ставки екологічного податку на викиди парникових газів в 24,4 рази – до 10 гривень за тонну;
  • ставки податку на користування надрами для видобутку нафти на 2%;
  • ставки податку на користування надрами для видобутку залізної руди на 0,8%;
  • рентну плату за користування лісом на 5%.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, збільшення ставок "дозволить збалансувати бюджет на 2019 рік" та дозволить державі збільшити доходи на 6,3 мільярда гривень.

Також законопроект передбачає зміну правил ввезення міжнародних посилок в Україну. Підприємства поштового зв'язку і доставки повинні стати, за цими правилами, податковими агентами. Це зобов'яже поштовиків платити податок на додану вартість від імені одержувача посилки, вартість якої перевищує 150 євро, з 1 січня 2019 року. При цьому, з 1 липня 2019 року мінімальна вартість посилок, яка буде оподатковуватися ПДВ, зменшиться до 100 євро.

Такі нововведення передбачені змінами закону, який і сам по собі вступає в силу з січня-2019. Закон обмежує вартість і кількість посилок, які отримують українці з-за кордону до трьох штук на 150 євро протягом одного місяця.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ