Підтримати нас

Український супутник “Січ-2-30" запущено в космос

Автор статті
15 січня 2022 11:00
1,085
Поширити:

Днями у Сполучених Штатах Америки запущено супутник українського виробництва, виготовлений у Дніпрі. На орбіту його вивела ракета Falcon 9, компанії SpaceX Ілона Маска. 

Старт відбувся 13 січня на мисі Канаверал, штату Флорида, повідомляє Суспільне.

Фото КБ “Південне”

Це перший український супутник, який з'явиться на орбіті за останні 11 років. Його розроблено і виготовлено у державному конструкторському бюро “Південне”, м. Дніпро. Січ-2−30 здебільшого призначений для вирішення цивільних завдань. Зокрема моніторингу земельних ресурсів, лісових та водних угідь, рослинності, а також ліквідації наслідків стихійних лих.  Разом з тим, за словами голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая, він спроможний надавати досить якісну інформацію щодо спорудження інженерних об'єктів, розміщення і пересування військової техніки та суден. 

Передбачається, що запуск власного супутника України має стати  кроком до повернення нашої держави у космос. До того ж, як поінформував Володимир Тафтай на своїй сторінці у Фейсбук, Державним космічним агентством уже розроблено проєкт космічної програми, вона має на меті створити на орбіті угруповання у складі восьми супутників нашої країни до 2025 року. 

Головне фото: Facebook Володимира Тафтая

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ