Підтримати нас

У ЗСУ збільшують підготовку для боїв у місті

Автор статті
18 грудня 2019 16:32
876
Поширити:

В 2020 році у ЗСУ заплановано провести підготовку не менше ніж 8 батальйонно-тактичних груп за програмою «Підготовка для дій в урбанізованій місцевості».

Про це повідомляє АрміяInform.

Цього року дві батальйонно-тактичні групи вже пройшли вишкіл за цією програмою на території Міжнародному центрeі миротворчості та безпеки на навчальному місці «Бій в населеному пункті».

Станом на сьогодні навчальне місце «Бій в населеному пункті» являє собою селище міського типу, що відкрили наприкінці минулого року. У в майбутньому це буде повноцінне місто з усіма об’єктами: шахтою, торговим центром, готелем, СТО, банком тощо.

Термін навчання одного підрозділу за програмою «Підготовка для дій в урбанізованій місцевості» складає 2 тижні.

"Наступного року за цією програмою сплановано підготувати від 8 до 12 батальйонних тактичних груп", — зазначив начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ – заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов

Вже є рішення начальника Генерального штабу ЗС України, щоб кожна бригада, яка прибуває на відновлення боєздатності, після бригадних або командно-штабних навчань ще два тижні проходила підготовку за вказаною програмою.

Один з перших підрозділів ЗСУ, який пройшов підготовку за програмою – 72 механізована бригада ім. Чорних Запорожців.

Також разом з ними тренувались і бійці 8-го полку оперативного призначення ім. Івана Богуна Національної Гвардії України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ