Підтримати нас

У тюрмах "ЛНР" катують ув’язнених – правозахисник

Автор статті
21 січня 2018 11:00
624
Поширити:

Громадянин Грузії Теймураз Ніхотін, який у 2010 році був засуджений до дев’яти років позбавлення волі, звільнений з в’язниці на території "ЛНР" та заявляє про катування в тюрмі.

Про це в коментарі "Громадському радіо" повідомив голова Східної правозахисної групи Павло Лисянський, пише Центр інформації про права людини.

"Це цивільний ув’язнений, не військовий та не політичний. За рішенням українського суду його звільнили ще у травні 2017 року, але бойовики "ЛНР" продовжували утримувати його у в’язниці. У нас на руках була так звана постанова "прокуратури ЛНР", яка говорила, що вони суди іноземної держави не визнають. І Теймураз мав і далі знаходитись у місці позбавлення волі. Через півроку нам нарешті вдалося його звільнити", – зазначив правозахисник.

Правозахисна група почала займатись його справою влітку. Теймураз розповів, що у в’язницю не потрапляє гуманітарна допомога, там немає кваліфікованої медичної допомоги, за відмову від роботи ув’язнених б’ють і саджають в карцер. Також у в’язнів немає права на адвоката, а в самій в’язниці – антисанітарія.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ