Підтримати нас

У Празі відбувся показ фільму про політв'язня Балуха

Автор статті
25 серпня 2019 10:32
842
Поширити:

У Посольстві України в Чехії відбувся показ фільму “Балух”, що розповідає про українського політв’язня Володимира Балуха, незаконно засудженого у РФ.

Документальна стрічка тривалістю 48 хвилин, яку зняла режисер телевізійного проєкту "Крим.Реалії" Анжеліка Руденко, демонструвалася українською мовою з чеськими субтитрами, повідомляє Радіо Свобода.

“Україна має дуже мало інформації про українців, які чинять спротив у Криму, і, на мою думку, цей фільм розвінчує російський міф про те, що всі в Криму підтримали анексію півострова”, – зазначила директор Української служби Радіо Свобода Мар’яна Драч.

 

Автор фільму у скайпконференції наголосила, що під час зйомок у Криму у знімальної групи виникли проблеми з місцевими правоохоронними органами, підконтрольними Москві. За її словами, на знімальну групу склали протокол і оформили штраф за “незаконне виконання журналістської діяльності на території Росії”, до якої Москва відносить і незаконно анексований український Крим.

“Ми прекрасно розуміємо, наскільки небезпечно українським журналістам знімати в Криму. Тому цей фільм є, фактично, єдиним, який показує нам Балуха таким, яким він є. І показує, в яких умовах він жив, хто його сім’я. Раніше про це мало хто знав”, – сказав посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ