Підтримати нас

У М'янмі помилували двох журналістів Reuters

Автор статті
07 травня 2019 16:00
585
Поширити:

Журналісти, котрі пробули у в'язниці більш ніж 500 днів і засуджених до семи років тюремного ув'язнення, були звільнені в межах президентської амністії, що торкнулася 6520 ув'язнених.

"Ми надзвичайно раді, що М'янма випустила наших сміливих репортерів Ва Лоне і Кьяу Со О. З часу їх арешту - 511 днів назад - вони стали символом важливості свободи преси в усьому світі. Ми вітаємо їх повернення", - заявив головний редактор видання Стівен Адлер, передає Reuters.

Журналістам Reuters оголосили вирок у вересні 2018 року.

Вони висвітлювали низку тем, пов'язаних з масовими репресіями щодо мусульманської меншини рохінджа. 12 грудня 2017 року двоє поліцейських передали їм якісь документи в одному з ресторанів міста Янгон. Журналістів відразу затримали, їх звинуватили в отриманні держтаємниці. Працівники Reuters своєї провини не визнають.

Рішення суду М'янми засудили в ООН, ЄС і правозахисних організаціях. Там закликали владу М'янми звільнити кореспондентів, а рішення суду назвали незаконним.

Главред Reuters назвав день, коли оголосили вирок, сумним для М'янми, журналістів видання та вільної преси в усьому світі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ