Підтримати нас

У Франції заборонять публікувати фото і персональні дані поліцейських

Автор статті
25 листопада 2020 06:45
425
Поширити:

Парламент Франції планує ухвалити новий безпековий законопроєкт, що передбачає посилення поліції та заборону на появу фотографій та імен окремих правоохоронців у медіа та в соцмережах.

Цей проєкт - частина урядової стратегії боротьби зі злочинністю та тероризмом, яку запропонував президент Емманюель Макрон.

Про це повідомляє Financial Times.

Згадки імен поліцейських або публікація їхніх фото «з метою завдання фізичної або психологічної шкоди» передбачає рік позбавлення волі та 45 тисяч євро штрафу. Французькі журналісти, редактори, ліберальні та ліві політики вже висловили з цього приводу невдоволення.

Минулого тижня в Парижі відбулися протести проти законопроєкту - у ньому вбачають спробу припинити висвітлення випадків поліцейського насильства, що почастішали останнім часом.

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен спростував цей закид, заявивши, що журналісти «можуть продовжувати зйомки поліцейських операцій», але ті, хто «супроводжує зображення закликами до насильства та надає імена та адреси» поліцейських, «більше не зможуть цього робити».

Ще один законопроєкт має на меті боротьбу з «ісламістським сепаратизмом», захист французького секуляризму та республіканських цінностей в публічному житті. Зокрема, документ передбачає заборону на погрози державним службовцям та пошук їх у соцмережах, оскільки саме так нещодавно був убитий вчитель Самюель Петі.

Також передбачається відстежування всіх дітей шкільного віку, щоб переконатися, що вони не випадають з французької системи освіти через відвідування незареєстрованих мусульманських закладів освіти. Усі учні у Франції і так мають персональні номери, проте президент зазначає, що десятки тисяч дітей з мусульманських сімей досі не ходять до школи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ