Підтримати нас

Тепер лікарняний при симптомах ковіду можна відкрити дистанційно

Автор статті
09 лютого 2022 14:00
1,150
Поширити:

Хворі з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції, грипу чи ковіду, можуть  відкрити електронний лікарняний дистанційно, без візиту до лікаря. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Згідно з наказом № 233 «Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках», пацієнту достатньо зателефонувати сімейному лікарю й повідомити про свій стан, описати симптоми. Лікар тепер має право відкрити е-лікарняний на п’ять днів без особистого огляду хворого.  Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт уже має показатися лікареві.

Як пояснюють в МОЗ, такі заходи допоможуть зменшити навантаження на лікарів первинної медицини й знизити ризик контактів з інфікованими в інших пацієнтів.

Нагадуємо, з 8 лютого МОЗ також скоротив тривалість лікування хворих на коронавірус та термін самоізоляції з 10 до 5 днів (якщо симптомів захворювання вже немає).

Це пов'язано з особливостями “популярного” наразі в країні штаму ковіду Омікрон. Інкубаційний період у нового штаму коротший –  він передається від інфікованої людини за день-два до прояву симптомів і в перші дні хвороби. І при тому, розповсюджується швидше, ніж його попередники. Принаймні, так стверджує міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ