Підтримати нас

Синоптики повідомили, коли в Україну нарешті прийде весна

Автор статті
08 квітня 2021 16:00
1,066
Поширити:

Початок квітня 2021 року не особливо радує українців комфортними погодними умовами. Досі ще ночами ми потерпаємо від заморозків, а вдень дмуть сильні холодні вітри, змушуючи навіть південців кутатися в зимовий одяг.

Як довго триватиме така ситуація з погодою? На це питання спробував відповісти провідний синоптик Укргідрометцентру Роман Мурмило.

В інтерв'ю одному з інтернет-видань він зазначив, що нинішнє похолодання в країні визначив холодний фронт, який наступав з шостого квітня з заходу і накрив практично всю територію України. Цей процес супроводжується сильним вітром і мокрим снігом - переважно на заході та в центральних районах. З цієї причини кілька подальших ночей усе ще будуть холодними: на північному заході - навіть морозними.

Втім, за словами Мурмила, вже 11 квітня холодний фронт покине територію України, і з 12 квітня нарешті почнеться довгоочікуване потепління. Температура повітря вдень буде вище п'ятнадцяти градусів за Цельсієм, що для середини квітня - цілком нормальне явище.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ