Підтримати нас

Прихильника "Свідків Єгови" у Криму остаточно засудили на шість років

Автор статті
27 травня 2020 07:30
719
Поширити:

"Апеляційний суд" в окупованому Криму залишив чинним вирок у вигляді позбавлення волі на шість років прихильника релігійної організації «Свідки Єгови» Сергія Філатова з Джанкоя.

Про це інформує у Facebook Кримська правозахисна група, повідомляє Укрінформ.

"Вирок щодо джанкойського прихильника "Свідків Єгови" Сергія Філатова залишений без зміни. Відповідне рішення за підсумками розгляду апеляційної скарги ухвалене суддею "Верховного суду" Криму Едуардом Білоусовим", - ідеться в повідомленні.

 

Як зазначають правозахисники, під час засідання людей не пустили до "суду" у зв'язку з обмежувальними "заходами щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції". Сам підсудний брав участь в розгляді апеляційної скарги за допомогою відеозв'язку.

Як повідомлялося, 5 березня 2020 року Джанкойський районний суд визнав представника "Свідків Єгови" Сергія Філатова винним в організації діяльності екстремістської організації (ч. 1 ст. 282.2 КК РФ) і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права займатися просвітницькою діяльністю, діяльністю, пов'язаною з виступом і публікаціями в ЗМІ терміном на 5 років з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Релігійна організація "Свідки Єгови" була визнана екстремістською Верховним судом РФ у 2017 році.

 
 
 
 
 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ