Підтримати нас

Потрібна комплексна юридична допомога – звертайтеся анонімно та безкоштовно

Автор статті
24 лютого 2021 16:13
2,029
Поширити:

Громадська приймальня Фонду милосердя та здоров’я продовжує надавати анонімно та безкоштовно комплексну юридичну допомогу ВІЛ-інфікованим, хворим на туберкульоз, та уразливим до ВІЛ людям.

За офіційними підсумками минулого року, Херсонщина на п’ятому місці в Україні за кількістю ВІЛ-інфікованих на 100 тисяч дорослого населення.

Найменша статистика в Закарпатській - 57,4.

Загалом в Україні 01.01.2021 р. на обліку у закладах охорони здоров'я перебували 144 089 ВІЛ-позитивні особи та 47778 хворих на СНІД. В Херсонській області -  4706 та 1111 відповідно. 

У січні цього року серед громадян України ще зареєстровано 1001 нових випадків ВІЛ-інфекції, 313 випадків СНІДу та 158 смертей, зумовлених СНІДом. У Херсонській області 27 нових випадків ВІЛ, 3 людини захворіли на СНІД, і 2 померли. 

Пам’ятаєте, яка була паніка, коли з офіційних телеканалів вперше повідомили, що ця хвороба (її тоді ще охрестили “чумою XXI століття”) потрапила в Україну? А потім майже кожну годину транслювали так звану “соціальну рекламу”, що кожен сотий житель багатоповерхівки може бути інфікованим, і сусіди почали вираховувати: хто ж це? А скільки було фейків, що наркомани навмисно ховають у сидіннях маршруток та тролейбусів заражені голки? 

Досі не зрозуміло, для чого це робилося і на чию користь. Та в результаті такої шаленої “агітації” хворі люди потрапили в повну ізоляцію, а то й і гірше. Відбувалося майже теж саме, як і в Нових Санжарах Полтавської області, де на початку пандемії COVID-2019 залякані місцеві жителі закидали камінням автобуси, на яких везли евакуйованих з Китаю українців. 

Наразі новосанжарівцям вже соромно за ті події. Проте толерантність до ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД хоч і прогресує, але досі “кульгає”. А через те людям дуже складно відстоювати свої права. Бо побоювання розкрити свій статус - на третьому місці серед перепон.

Так, за результатами спільного дослідження благодійної організації “100% життя” та аналітичного центру “Соціоконсалтинг”, - лише 17% опитаних, які протягом 2020 року стикалися із порушеннями своїх прав, намагалися відстоювати їх, зробити щось для свого захисту.

Серед відповідей на питання, що завадило хоча б спробувати відстояти свої права:

Також нагадуємо, що комплексу юридичну допомогу анонімно та безкоштовно можна отримати у мережі громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини у 13 містах України. 

Благодійна організація Фонд милосердя та здоров’я також входить до мережі громадських приймалень УГСПЛ. І юристи Фонду надають допомогу у сферах медичного, трудового, адміністративного та кримінального права; порушення безперервності лікування; гендерної рівності та правопорушень пов’язаних з цим, а також щодо заборони катувань, нелюдського або такого, що принижує честь і гідність, поводження або покарань щодо осіб, які належать до цих цільових груп.

Адреса приймальні: Херсон, вул. Бориса Мозолевського (Фрунзе), 2 оф. 19

Приймальні дні:

Понеділок, вівторок з 09.00 до 16.00

Перерва з 12.00 до 13.00

Попередній запис за тел. (066) 790 90 21

(0552) 49-60-03,

Електронна адреса: FMZ_pravo@ukr.net

P.S. Проєкт «Юридичний захист людей, які живуть з ВІЛ, ТБ та представників уразливих до ВІЛ груп населення через надання комплексної юридичної допомоги» реалізується в рамках проєкту «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні» за фінансової підтримки  Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Фото Вгору

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ