Підтримати нас

Попри канікули, українські парламентарі продовжували отримувати гроші на житло в Києві

Автор статті
08 вересня 2021 05:30
980
Поширити:

Привілейоване становище депутатів Верховної Ради вже давно не є секретом для "простих смертних" українців.

Різні блага, належні народним обранцям, були встановлені одразу ж після здобуття Україною незалежності. Більш того: з того часу привілеїв ставало все більше, а гроші з державного бюджету на забезпечення "небожителів" з вулиці Грушевського текли все бурхливішим потоком.

З одного боку, можна зрозуміти: депутати Верховної Ради повинні начебто займатися важливою законотворчою діяльністю, яка визначає життя всієї держави і його громадян. Тому, дійсно, вони заслуговують на певні преференції, щоб їх робота була більш комфортною та ефективною. З іншого ж боку, часто-густо можна спостерігати відвертий "перебір" із задоволенням побажань наших представників у ВР.

Так, на сайті українського парламенту днями  опубліковані дані, що одразу 138 депутатів тільки в серпні отримали з держбюджету компенсацію за оренду житла в Києві на суму понад три мільйони гривень.

Тим часом у серпні, як відомо, були так звані "парламентські канікули". Народні обранці в цьому місяці збиралися лише двічі. 23 і 24 серпня відбулося два засідання позачергових сесій, та плюс урочисті збори, присвячені Дню Незалежності.

До всього, останнє засідання в Раді відбулося аж 16 липня. Але і за цей місяць депутати отримали компенсацію за оренду житла. Сума склала майже чотири мільйони гривень.

Як відзначають у виданні "Українські Новини", в середньому сума компенсації оренди житла для депутатів складає 20 тисяч 150 гривень на місяць.

Раніше спікер Ради Дмитро Разумков скептично висловився щодо перспективи скасування компенсації оренди житла. Він в одному з інтерв'ю розповів, що таке рішення, напевно, не отримає підтримку більшості в парламенті. Сам Разумков ініціював скасування компенсації оренди житла депутатам з інших міст ще у 2019 році, але ця ініціатива так і залишилася "похованою" у вкритих пилом канцелярських шухлядах.

Тим часом стало відомо, що деякі депутати не просто користуються різними пільгами та привілеями, а  ще й "забили" на виконання обов'язків.

Як повідомляють у Комітеті виборців України, за два роки 12 нардепів взяли участь лише в 10% засідань Ради. Серед них такі відомі особистості, як Вадим Рабинович, Андрій Деркач, Ігор Палиця, Олександр Дубинський, Тарас Козак, Олександр Герега, Олександр Фельдман.

Між іншим, посада депутата Верховної Ради - це робота, яка також оплачується з державного бюджету.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ