Підтримати нас

Політв'язень Карпюк вибув із колонії, Балуха шукають в закладах Москви

Автор статті
20 серпня 2019 10:32
694
Поширити:

Український політв'язень Микола Карпюк "вибув" із російської в'язниці "Владимирський централ". Адвокат вважає, що це може бути шансом на повернення.

Як повідомив "Українській правді" адвокат Карпюка Олексій Барановський, він дізнався про відсутність підзахисного в колонії 19 серпня.

29 липня Карпюку не видали посилку від Барановського – нібито через завелику вагу. Адвокат зменшив вагу посилки з 27 до 19 кг. Проте 19 серпня вона знову повернулася у зв'язку з тим, що "адресат вибув".

Барановський припускає, що Карпюк міг "вибути" з тієї ж причини, що й політв'язень Володимир Балух, якого 16 серпня вивезли з колонії міста Торжок Тверської області.

Тобто є шанс, що невдовзі їх можуть видати Україні.

"Можна було подумати, що Балуха просто переводять в іншу колонію, але справа в тому, що в кінці минулого тижня з Владимирського централу пропав мій підзахисний Микола Карпюк.

Посилка, відправлена йому минулого тижня, повернулася мені назад із позначкою "адресат відсутній", а це означає, що їх обох забрали з "насиджених місць" приблизно в той самий час, і це викликає стриманий оптимізм", – каже Барановський.

Водночас адвокат Володимира Балуха Дмитро Діндзе повідомив, що продовжує пошуки підзахисного в пенітенціарних закладах Москви, але поки встановити його місце перебування не вдалось.

"У СІЗО №2 "Бутирка" Балуха В. Г. немає. Продовжуємо пошуки, не все так просто. Є тільки неперевірена і непідтверджена інформація, що він виїхав до Москви. Окремо журналістам нагадую, що етап ФСВП відбувається під грифом ДСВ (для службового використання). Тому, якщо людина на етапі, поки вона не вийде на зв'язок або ми її самі не знайдемо, перебуває в повній ізоляції", – написав адвокат на своїй сторінці у фейсбуку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ