Підтримати нас

На Кінбурнській косі збираються встановити пам’ятник комару

Vgoru
Автор статті
16 березня 2021 16:31
1,043
Поширити:

Одеський скульптор Олександр Мілов, який у 2015 році став відомим, установивши композицію "Любов" на американському фестивалі Burning Man, знову здивував. Він створив концепцію шестиметрового пам'ятника комарам, який може з'явитися на Кінбурнській косі.

Власник молодіжного табору "Кінбурн кемп" Євген  Лютер, що ініціював цей проєкт, каже: комар - це збірний образ захисників заповідної зони на Кінбурні.  

"Пам’ятник має перепинити шлях до заповідної зони, зокрема до пташиного заповідника на покровському краю коси, для відпочивальників, що ганяють по піску на шляховиках", - каже Євген.

Це буде розбірна шестиметрова скульптура. Артоб'єкт устаткують сміттєвими контейнерами, декоративною автономною підсвіткою і онлайн камерами для цілодобового моніторингу. На верхів’ї скульптури облаштують оглядовий майданчик.

Мілов каже, що на скульптуру йому знадобиться щонайменше півтори тонни металу. За його словами, на артоб’єкт потрібно 333 тисячі гривень. Митець оголосив про збирання коштів  на його створення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ