Підтримати нас

У травні запустять е-кабінет військовозобовʼязаного: які дані треба буде вносити

02 травня 2024 11:59
1,838
Поширити:
Фото: МО України

Електронний кабінет військовозобов’язаного має запрацювати 18 травня. Зараз розробляють мобільний застосунок, який можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, для того, щоб оновити дані в е-кабінеті, потрібно буде авторизуватися в застосунку і внести необхідну інформацію. 

Вона додала, що з 18 травня військовозобовʼязані мають зареєструвати свої дані, а саме номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах – в ТЦК та СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобовʼязаного.

Черногоренко запевнила, оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, зокрема з-за кордону.

“Надалі, для уточнення інших даних, якщо це буде потрібно, ТЦК зв’яжеться із військовозобов’язаним і далі це буде робота між військовозобов’язаним і безпосередньо працівником ТЦК”, – сказала заступниця міністра

  • Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, виключивши з документа норму про демобілізацію. Президент підписав Закон 16 квітня. Закон набирає чинності з 18 травня 2024 року. Головне – за 60 днів, починаючи з 18 травня, абсолютно всі військовозобов'язані чоловіки (18-60 років) мають оновити й уточнити свої дані в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), центрі надання адмінпослуг (ЦНАП) або в електронному кабінеті призовника, інакше автоматично вважатимуться ухилянтами.
  • Окрім цього, консульства за кордоном припинили надання послуг українським чоловікам, призовного віку від 18 до 60 років. Вже відомо про випадки призупинення видачі документів. Статистика, яку вдалося зібрати журналістам Медіаплатформи «Вгору», свідчить про те, що станом на жовтень 2023 року в Європі під тимчасовим захистом перебувало 865 тисяч чоловіків з України. Чи законним є рішення обмежити в консульських послугах українських чоловіків, які перебувають за кордоном? Медіаплатформі «Вгору» прокоментував правозахисник Олександр Павліченко.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ