Підтримати нас

На Херсонщині - черговий випадок масової загибелі рідкісних птахів

Автор статті
31 березня 2021 11:00
984
Поширити:

Настільки безпрецедентного мору представників пернатих, як це відбувається в цьому році на Херсонщині, у наших краях не бачили навіть старожили. Чи не щодня до нас надходять сумні звістки про загибель десятків птахів. При цьому, що ще більш трагічно, серед них - види, представлені в Червоній книзі України.

Чергова звістка про пташину біду надійшла, як уже було в цьому році неодноразово, від директора біосферного заповідника "Асканія-Нова" Віктора Гавриленка. Він звернувся до відділення номер 3 селища Чаплинки Каховського району і розповів, що на території знову загинули птахи. Зокрема, 61 червонокнижний сірий журавель.

Як повідомляють у поліції, зараз експерти готують кілька пташиних трупів для відправлення їх на експертизу. 

Тим часом у дослідницькому інституті в Харкові продовжують вивчати тушки птахів з Херсонщини з метою встановити причину їх смерті. Хоча раніше вже повідомляли, що, вочевидь, птахи гинуть з вини фермерів, які труять свої посіви в надії позбутися  гризунів, які надмірно розплодилися.

Зараз слiдчi Чaплинcькoгo вiддiлeння пoлiцiї poзcлiдують 6 кpимiнaльниx пpoвaджeнь зa фaктaми зaгибeлi чepвoнoкнижниx птaxiв. Нapaзi вci пpoвaджeння oб’єднaннi в oднe, пepeдбaчeнe ч.2 cт.239 Kpимiнaльнoгo кoдeкcу Укpaїни «Зaбpуднeння aбo пcувaння зeмeль». Kpимiнaльнe пpoвaджeння пepeбувaє нa кoнтpoлi кepiвництвa oблacнoї пoлiцiї.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ