Підтримати нас

Матері Сенцова відповіли на прохання помилувати сина. В Україні слова російських чиновників називали брехнею

Автор статті
15 серпня 2018 09:00
529
Поширити:

Для звільнення українського політв'язня Олега Сенцова, він сам має звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням.

Про це йдеться у відповіді Управління із забезпечення конституційних прав громадян при адміністрації президента РФ матері Сенцова, передає "Громадське".

Прохання Людмили Сенцової, яке вона написала 13 липня у 43-й день народження сина, переслали до т.в.о. губернатора Ямало-Ненецького округу для його попереднього розгляду, але російські чиновники пояснили деякі деталі процедури.

"Разом з тим пояснюємо, що відповідно до Положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації… процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування, в якій він звертається до президента РФ у письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання", – йдеться в листі.

При цьому остаточне рішення щодо помилування ухвалює особисто Путін.

Після отримання відповіді сестра Олега Наталія Каплан заявила, що звільняти її брата в Росії ніхто не збирається.

"Реакція матері на це досить непогана. Мені здається, що вона просто не усвідомила суть документа. Ми з адвокатом будемо думати, що робити далі. Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються", – розказала вона.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у своєму Facebook назвала відповідь Кремля брехнею.

"Кремль бреше! Н. Савченко не просила про помилування! Цинізм, але про її помилування просили родичі вбитих на Донбасі російських журналістів, абсолютно сторонні їй люди. Й нічого, спрацювало, бо то був кремлівський сценарій. Відсутність особистої челобітної не завадила Путіну помилувати Надію. Путін знає, що Олег ніколи не напише челобітну. РФ реалізовує сценарій повільного вбивства Олега... В мами Сенцова в неділю був день народження. Вона чекала найбільший подарунок – повернення сина. Отримала мерзотного листа з Кремля", – написала вона.

Геращенко також згадала, що інші кримські політв’язні, які зараз перебувають на волі, не писали ніяких прохань про помилування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ