Підтримати нас

Кращі ідеї для декору великодніх яєць

Автор статті
17 квітня 2020 07:30
858
Поширити:

Великдень — одне з головних християнських свят, яке символізуює Великий день, а саме воскресіння Ісуса Христа. У 2020 році Великдень випадає на неділю, 19 квітня.

Прикрашати яйця, святити їх і обмінюватися ними з друзями і родичами — одна з головних великодніх традицій. У християнстві яйце тлумачиться як символ труни і воскресіння, а червоний колір, в який спочатку фарбували яйця християни, символізує кров розіп'ятого Христа. В якості великодніх сувенірів можуть бути використані яйця не тільки курей, а й інших птахів, а також вироби у вигляді яйця, виготовлені з шоколаду і різних інших матеріалів — каменю, порцеляни або дерева.

Зараз прикраса яєць — не тільки данина традиціям, а й справжня майстерність. З кожним роком з’являється ще більше технік для прикрашання великодніх яєць. Пропонуємо найпростіші і оригінальні ідеї для пасхального декору.

1. В’язані прикраси

«Одяг» для яєць — пасхальний тренд 2020 року. Це може бути кумедна шапочка з заячими вухами або підставка під яйце.

2. Космос

Ця проста техніка дає дуже гарний результат. Для того, щоб зробити яйця з космічним візерунком, візьміть акрилову фарбу потрібних кольорів, спонж і жорсткий пензлик. Нанесіть на яйце сині, блакитні і чорні фарби. Коли яйце висохне, намалюйте спонжем «туманності» фіолетовою, жовтою або рожевою фарбою. Зробіть зірки-бризки жовтою і білою фарбою.

3. Візерунки

Оберніть зварені яйця серветкою. Змочіть ватяну паличку в фарбі або барвнику і малюйте візерунки по серветці в довільному порядку. Після цього щільно притисніть серветку до яйця і залиште на 25−30 хвилин. Відео тут.

4. Мармур

Розведіть харчові барвники відповідно до інструкції. В один з барвників додайте 2−3 ст. ложки рослинної олії. Офарбуйте яйце в основний тон, висушіть. Розмішайте масло в другому барвнику. Покладіть туди яйце і катайте його, щоб мармуровий візерунок проявився з усіх боків.

5. Яйця дракона

Засипте 40 грам чаю каркаде в киплячу воду, варіть 10 хвилин. Додайте в воду 1 ст.л. оцту. В гарячий відвар занурте відварені білі яйця і залиште на ніч. Не забирайте листя з відвару. Вранці обполосніть яйця водою і змастіть рослинною олією для блиску. Відео тут.

6. Мінімалізм

Нанесіть на білі яйця хаотичні бризки чорного кольору, а на попередньо пофарбовані в чорний колір яйця — білі бризки. Все геніальне просто!

7. Декупаж

Головне — дати волю своїй фантазії. Можна перетворити крашанки на казкових персонажів, тварин, овочі - а головне, до процесу можна залучити всю родину, і кожен зможе прикрасити яйце так, як йому хочеться.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ