Підтримати нас

Костянтин Дронгаль: “Патрульна поліція Херсонщини сприятиме громадським формуванням з охорони правопорядку”

Vgoru
Автор статті
06 червня 2018 05:48
715
Поширити:

Нещодавно призначеного начальником Управління патрульної поліції в Херсонській області Костянтина Дронгаля здивували у нас велика кількість написів на стінах (особливо в обласному центрі) з “рекламою” наркотиків і розповсюдженість такого виду вуличних злочинів, як зривання з жінок золотих прикрас.

Про це він розповів на прес-конференції, у якій також узяв участь начальник новоствореного Управління патрульної поліції у АР Крим і місті Севастополі Віктор Левченко.

Новий начальник Управління патрульної поліції у Херсонській області позиціонував себе як людину, відкриту до діалогу, і таку, яка прагне якомога більше інтегрувати правоохоронні структури у громадське життя регіону, не робити їх “державою у державі”.

Костянтин Дронгаль розповідав про участь працівників патрульної поліції в різних акціях, зокрема, “Біжу заради життя” (благодійний пробіг на підтримку онкохворих дітей), здача крові на донорських пунктах.

Новий начальник управління наголошував на своїй небайдужій громадській позиції, активності у соцмережах, пропонував херсонцям у разі виникнення претензій до роботи патрульної поліції звертатися насамперед до нього, а не зганяти злість на рядових патрульних:

“З 14 травня я працюю начальником управління патрульної поліції в Херсонській області. Якщо ви не задоволені роботою загалом управління, якогось конкретного патрульного, відділу, і вам хочеться навіть просто нецензурно висловитися в його бік, я вас попрошу, зробіть глибокий вдих і прийдіть до мене на прийом  або напишіть мені. Я сприймаю критику, я її постійно аналізую”.

Як буде організовуватиметься безпека транзитних пасажирів, потік яких саме зараз, на початку курортного сезону, істотно зростає,  більше говорив начальник кримської поліції Віктор Левченко, підлеглі його працюють саме у регіонах, які межують з окупованим півостровом.

“У моєму підрозділі зараз у вахтовий спосіб працюють прикомандировані співробітники з інших регіонів, яким надається тимчасове житло. Це поки що — шість нарядів. Базуємося ми тимчасово у Геніческому райвідділі Нацполіції. Зараз оголошено набір постійних працівників у підрозділ. Тому запрошую охочих взяти участь у відборі”, - сказав Левченко.

Костянтин Анатолійович говорив, що буде налагоджувати співробітництво з місцевою владою. Хочеться вірити, що одним з результатів такого співробітництва стане саме поява у Херсоні (а в ідеалі — і в інших містах та районах області) системи відеоспостереження, яка дозволить повноцінно контролювати дорожній рух.

Начальник Управління патрульної поліції у Херсонській області підтримує створення і діяльність громадських формувань з охорони правопорядку. У відповідь на запитання кореспондента онлайн-газети “Вгору” про ставлення до “шерифів”, Костянтин Дронгаль сказав, що цілком підтримує усі форми сприяння цивільних громадян охороні правопорядку:

“Із досвіду своєї роботи в інших регіонах України можу сказати, що такі громадські ініціативи насамперед сприяють профілактиці злочинності. Корисні навіть найпростіші форми, коли сусіди спостерігають один за одним і вчасно попереджають по незамкнені двері комори чи клуні, або про забуті в автівці аудіосистему чи відеорегістратор. Не крадуть там, де нема чого красти. І не залишати коштовні речі там, куди може дістатися злодій, - дуже ефективна профілактика протиправних дій. А якщо десь будуть виникати більш розвинені форми громадського сприяння охороні правопорядку, патрульна поліція, і зокрема Управління у Херсонській області, це теж схвалюватимуть і всіляко сприятимуть діяльності таких формувань”.  

P.S. Публікація підготовлена ​​в рамках проекту «Шерифи для нових громад» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я» та Громадською організацією «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду «Відродження» та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

P.P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) - 49 - 60 - 03, (066) - 790 - 90 - 21.

А також у Центрі безоплатної первинної допомоги, створеному Офісом Мережі правового розвитку при ІРЦ «Правовий простір» та ХОО КВУ за підтримки Херсонської міської ради та Міжнародного Фону «Відродження». 

Графік роботи: понеділок – четвер з 9.00 до 12.00 та з 13.00 до 17.00. П’ятниця з 9.00 до 12.00 та з.13.00 до 15.30.

Телефон для довідок: 099 - 468 - 38 - 48.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ