Підтримати нас

Київ попереджає про “фейковість” розрахунків за комуналку з окупантами

Vgoru
Автор статті
02 липня 2022 15:59
1,605
Поширити:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) виступила з заявою, у якій попереджає громадян з окупованих територій обережніше ставитись до розрахунку за комунальні послуги через сумнівні банківські установи або готівкою. 

Про це Комісія повідомила на офіційному сайті. 

В установі пишуть, що останнім часом у ЗМІ поширюються повідомлення про запровадження самопроголошеними керівниками електро-, газопостачальних та комунальних підприємств, які здійснюють свою діяльність на тимчасово окупованих територіях, механізму збирання з населення готівки начебто для оплати за надані послуги. Або ж вони скеровують перерахування коштів на рахунки місцевих банківських установ, що не мають ліцензій Національного банку України.

НКРЕКП, попереджає споживачів, що перерахування коштів за житлово-комунальні послуги на рахунки підконтрольних окупаційній владі банківських установ або сплата готівкою не зараховується як оплата.

Сплата за вказані послуги має відбуватись виключно на рахунки електро-, газопостачальних та комунальних підприємств, відкриті у встановлений законодавством України спосіб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ