Підтримати нас

«КіноДжем 2019» офіційно розпочався!

Автор статті
12 жовтня 2019 03:30
1,081
Поширити:

У п'ятницю, 11 жовтня, в конференц-залі “Конгрес” відбулося відкриття міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «КіноДжем».

Фестиваль, вже традиційно, ділиться на дві програми: «Фільм за тиждень» та «Фільм року».

Зняти фільм за 7 днів, крім херсонців, спробують учасники з Києва, Рівного, а також Чехії і  США. Всього у фестивалі беруть участь 38 команд.

У першу чергу організатор від Першої Херсонської кіношколи Устин Данчук розповів про правила конкурсу, потім почалося жеребкування завдань.

Як і в минулому році, команди поділені на ліги. Молодша ліга (Junior), в якій беруть участь діти до 16 років, напівпрофесіонали (SemiPro) та професіонали (Pro).

На відміну від минулого року, завдання у всіх ліг однакове, але критерії оцінки, за якими професійне журі оцінюватиме фільми будуть відрізнятися.

Першим завданнями, яке витягали учасники на жеребкуванні, був жанр у якому необхідно зняти фільм. А оскільки тема цьогорічного фестивалю «Чорне проти білого» кожній команді дістався певний «герой» (наприклад, супергерой чи бабуся-детектив) та «антигерой» (наприклад, кримінальний авторитет чи злий геній). Конфлікт у фільмах має бути побудований на протистоянні цих двох персонажів.

За традицією, після жеребкування організатори розбили "на щастя" тарілку з написом "КіноДжем", спеціальним молоточком, але навіть із ним це вдалося зробити лише з другого разу.

Починати знімати фільми учасники можуть хоч сьогодні, а дедлайн 20 жовтня 12.00.

Фінальний показ конкурсних робіт та оголошення переможців відбудеться 21 травня о 17.00 в кінотеатрі "Мультиплекс".

Для програми «Фільм року» на розгляд організаторам свої роботи надсилали всі охочі з усіх куточків світу, з яких обрали 19 найкращих. Показ цих фільмів відбудеться 15 жовтня о 17:00 у кінотеатрі «Мультиплекс» (ТРЦ «Фабрика»). Показ триватиме понад 3 годин і буде поділений на 3 блоки: дитячий й анімаційний блок, блок мейнстрім кіно, а також блок хоррор (фільми жахів) та експериментального кіно.

Також, сьогодні, 12 жовтня у Бібліотеці №3 (вул. Робоча,76А) відбудуться декілька заходів в рамках фестивалю:

- 11.00 - майстерклас зі сценарної майстерності «Чорне проти білого»;

- 13.00 - кінопроби, де всі охочі можуть показати свій акторський талант, а режисери знайти акторів для своїх фільмів.

- 15.00 - майстерклас з акторської майстерності.

- 16.00 - майстерклас «Спецефекти власноруч».

А завтра, 13 жовтня об 11:00, також у бібліотеці, відбудеться майстерклас з анімації “Як зняти фільм без команди”.

Гостем фестивалю буде художник-аніматор, викладач власної студії авторської анімації Микита Лиськов з Дніпра. Він покаже херсонцям програму своїх фільмів та проведе творчу зустріч на тему авторської анімації, яка відбудеться 13 жовтня о 14:00 в Арт-клубі Masson (вул. Суворова, 27).

Вхід на всі заходи та участь у «КіноДжемі» абсолютно безкоштовна.

P.S. Онлайн газета «Вгору» висвітлюватиме всі події фестивалю, а знайти більш детальну інформацію про заходи, місце і час їх проведення можна на сторінці фестивалю у Фейсбуці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ