Підтримати нас

Херсонська ОДА просить РНБО збільшити кількість військових в області

Автор статті
14 липня 2020 02:33
893
Поширити:

Очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв заявив, що звернувся до апарату Ради нацбезпеки і оборони з пропозицією провести окреме закрите засідання Ради. І там обговорити комплекс заходів на півдні України для посилення спроможностей Збройних сил, а також можливі виклики, “які несуть за собою кліматичні зміни, що ставлять під загрозу виживання півночі Криму через відсутність дніпровської води”.

Про це він повідомив в інтерв'ю LB.ua.

“Варто зазначити: сьогодні загрози можливого вторгнення з боку тимчасово окупованої АР Крим на материкову частину України є невисокими. Про це нещодавно заявив і командувач Операції Об’єднаних сил генерал Наєв. Але сама наявність адмінкордону з тимчасово окупованою територією потребує посилення уваги та присутності Збройних сил України на Херсонщині, щоб можливе вторгнення (яке, я повторюся, станом на зараз є малоймовірним) отримало таку відсіч, на яку країна-агресор заслуговує” - повідомив очільник ОДА.

Також він додав, що нещодавно в області відбулися командно-штабні навчання, метою їх було відпрацювання комплексу заходів у разі терористичної загрози.

А восени планується провести спільні масштабні навчання України та Естонії в рамках пілотного проєкту територіальної оборони Херсонщини, які триватимуть близько місяця.

“До них ми залучатимемо і резерв, й інші потрібні для ефективної тероборони Херсонської області сили та засоби за моделлю Союзу оборони Естонії Кайтселійту,” - додав Гусєв.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ