Підтримати нас

Гауляйтер села Раківка втік разом із росіянами до Криму

Vgoru
Автор статті
09 серпня 2022 13:14
1,374
Поширити:

Після знищення бази окупаційних військ із села Раківка Бериславської громади втекли російські загарбники разом із місцевим колаборантом, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними видання, ним був Сергій Михайлович Змієвський. Наразі він знаходиться поблизу Феодосії в окупованому Криму і, ймовірно, повертатися до рідної Бериславщини не збирається. 

У липні 2022 року стало відомо про його “призначення” головою неіснуючого “Раковского сельсовета”. 

«Він постійно ностальгував за радянським союзом і мав доволі популярний, як для Херсонщини, YouTube-канал, де розповідав про своїх бджіл, поїздки на море і по області. Ще на початку окупації росіяни приїжджали до нього «на розмову», адже його син воював у Збройних силах України та всі місцеві про це знали. Після цього Змієвського оголосили «старостою» села. Але, судячи з його поведінки, він зовсім не був проти цього. Проте реальна влада від початку окупації тут завжди була у росіян. Змієвський як «староста» взагалі ні на що не впливав і нічого не вирішував», – на умовах анонімності розповіли мешканці Раківки журналістам Центру.

Нагадаємо, що 19 липня українські війська розбили будівлі в селі Раківка, де розміщувалися війська рф. Після цього окупанти покинули населений пункт. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ