Підтримати нас

Футзальне «золото» в Херсоні

Автор статті
13 червня 2019 01:00
520
Поширити:

Футзал – один  з найпопулярніших видів спорту. Він завжди збирав велику кількість глядачів. Приємно, що в останні три роки на верхівці української чоловічої футзальної піраміди оселилася херсонська команда «Продексім».

Дебютувавши понад три роки тому, команда одразу поставила завдання завоювати золоті медалі. Тоді в рік дебюту підопічні тренера Ігоря Москвичова досягли, здавалося, недосяжної мети. Вони стали кращою командою України і завоювали право представляти її на європейській арені.

Перший виступ у кубку чемпіонів  сезону 2017-18 років був вдалим. Команда пройшла перший етап. Тоді в «Продексімі» вирішили підсилити команду. І запросили одного з кращих тренерів світу бразильця Карлоса Барбозу. Ряди команди поповнили легіонери з Бразилії. Однак «Продексім» не потрапив до фіналу чотирьох. Єдине, що вдалося йому, вдруге стати чемпіонами країни.

Сезон 2018-19 років херсонці  розпочали, не потрапляючи до лідируючої трійки. Та й у європейському кубку вилетіли вже на першому етапі. А перед Новим роком, коли збігав контракт з бразильцем Карлосом Барбозою, команда «подарувала» йому несподіваний програш на своєму майданчику іванофранківському «Урагану». Це стала одним з приводом, аби змінити керманича команди.

До гри готові.

А з Нового року її прийняв іспанець Хаві Родрігес - один з кращих футзалістів світу, який вже зарекомендував себе  тренером високого класу. Команда одразу заграла в атакуючий футзал. Прийшли перемоги, «Продексім» повернувся до лав лідерів. А у передостанньому матчі чемпіонату 8 червня, перемігши свого головного конкурента іванофранківський «Ураган», херсонці втретє поспіль завоювали золоти медалі, ставши триразовими чемпіонами країни. Тож «Продексім» опинився в товаристві таких командами країни, як одеський «Локомотив», донецький «Шахтар» та харківський «Локомотив», що теж тричі завойовували чемпіонське звання.

Одразу після матчу наставник «Продексіму» відповів на запитання нашого кореспондента онлайн газети «Вгору».

- Коли прийняли запрошення очолити команду «Продексім» сподівалися, що вдасться втретє завоювати чемпіонське звання і золоті нагороди?

- Я не сподівався, я це знав. Аби сумнівався, я не приїхав би сюди. Дуже було багато роботи. Але вірив, шо все у нас вийде. Про це казав своїм підопічним. І дуже щасливий, що все вийшло зробити і порадувати прихильників команди.

- Як вам вдалося швидко перебудувати гру, адже у діях команди був спад?

- Найперше вдалося поміняти ставлення  до гри. Струснути їх. Щоб хлопці знову ожили, загорілися бажанням грати і показувати хороший футзал. І головне. Повірили в свої сили і можливості, що знову зможуть стати кращою командою країни і завоювати  чемпіонське звання. Я вірив, що вони  професіонали. І це вони зробили. І  повірили мені.

Ігор Колихаєв (зліва) та Хаві Родригес.

- У команди взагалі змінився стиль. Всі гравці грали як в атаці, так і оборонялися.

- Це впевненість в своїх силах. Команда за рахунок цього і вигравала у більшості матчів, адже суперник не знав звідки йому чекати неприємностей. Завдати вирішального удару міг кожен з гравців. Були і лідери. Це Білоцековець, Зварич, Волянюк, Клаудіньо та інші, що створювали небезпеку біля воріт суперника. Та й в обороні  вони брали участь і допомагали Скорому, Ланко, Корсуну, Шатурмі, Раніньо. Кожен викладався на майданчику - і Чуднов, і Федько,  Бассалов. Я розраховував на кожного. А наші голкіпери Ципун, Савенко та й молодий Бакинський, творили справжні чудеса у воротах. Слід подякувати і всім моїм помічникам. Загалом «Продексім» був єдиним  організмом.  Тому ця перемога всіх - від президента до кожного гравця. Дякую всьому дружньому колективу.

- Після такого успіху, що плануєте робити далі?

- Хочу відпочити, як і всі гравці команди. А там час покаже.

Не приховував своє радості президент МФК «Продексім» Ігор Колихаєв, без якого не було б цього тріумфу.

Ось витримки з його інтерв’ю на сайті «Продексіма» після перемоги своїх підопічних.

 - Ігоре Вікторовичу, що стало головним ключовим моментом саме в цьому успіху, в цій перемозі?

- Це завдяки, звичайно, божевільній самовіддачі хлопців, божевільній самовіддачі вболівальників, завдяки божевільній самовіддачі кожного, хто приніс у скарбничку добрих справ свою частку. І ми бачимо  результат. Так, були скептики, які думали, що ми не зможемо перемогти, але віра в перемогу - це віра в успіх.

Уболівальники розділяють перемогу «Продексіма».

- Третє чемпіонство «Продексіма» - чи не притупляється відчуття  перемог?

- Перемога - вона завжди є перемога. Тому що незалежно, де ти граєш, з яким суперником граєш, перемога і смак перемоги завжди залишаються на висоті. Я хочу подякувати всім уболівальникам, тим, які дійсно люблять футзал, які вболівають за «Продексім». Я радий, що ту тактичну задачу, яку поставили на початку року, ми виконали. Хлопці сконцентрувалися і найголовніше, що вони змогли довести: вони  справжні. Справжня команда, справжні вболівальники, справжній «Продексім».

- Чи не замахнутися на четверте чемпіонство?

- Думаю, що попереду у нас ще багато перемог. Я знаю, що в нас ще дуже багато роботи. І кожна людина, кожен гравець команди має право залишатися в цій команді, працювати над собою, над своїми помилками і ставати з кожним роком сильнішим, сильнішим і сильнішим. Я їх всіх люблю, тому що це - моя душа, це - моє життя.

Радість перемоги на всіх одна.

Ще раз вітаємо команду «Продексім» і її керівництво з таким чудовим подарунком для уболівальників Херсонсонщин. І віримо, що і надалі ця команда буде радувати всіх нас чудовою грою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ