Підтримати нас

Екстрадиція Тумгоєва: командир батальйону спростував слова Луценка

Автор статті
16 вересня 2018 04:40
628
Поширити:

Командир батальйону імені Шейха Мансура Муслім Чеберлоєвський підтвердив, що екстрадований за запитом РФ уродженець Інгушетії Тимур Тумгоєв є членом його батальйону і брав участь в бойових діях на Донбасі.

Про це повідомляє видання realist.

«З листопада 2017 він брав участь з нашими хлопцями на передовій. Звичайно, він не застав 2014-2016 рр, коли дійсно йшли конкретні бої... Але бойові дії і сьогодні тривають», – цитує слова Чеберлоєвського видання.

За його словами, у Тумгоєва було посвідчення члена батальйону імені Шейха Мансура, і правоохоронці знали про це.

Також Чеберлоєвський підтвердив, що структурно його батальйон входить в Українську добровольчу армію Дмитра Яроша.

Командир додав, ще кількох розшукуваних в РФ чеченців, які брали участь в російсько-чеченських війнах, зараз в Україні «тягають по судах і задають якісь питання».

Нагадаємо, Генеральна прокуратура екстрадувала в РФ за запитом ФСБ громадянина Росії Тимура Тумгоєва, який воював в АТО на стороні української армії.

Прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко підтвердив в Facebook, що Тумгоєв був виданий російській стороні. За його словами, ГПУ було невідомо про те що Тумгоєв воював проти російського агресора в ОРДЛО.

Після цього генпрокурор Юрій Луценко написав у Facebook, що екстрадований до Росії уродженець Інгушетії Тимур Тумгоєв нібито сам сказав, що «воював тільки в Сирії за ІДІЛ».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ