Підтримати нас

Друком вийшла книжка Сенцова, написана в російському ув’язненні

Автор статті
29 вересня 2019 02:00
785
Поширити:

У межах книжкового форуму у Львові звільнений з російської в’язниці на початку вересня політв’язень Олег Сенцов презентував першу видану після повернення до України книжку “Маркетер”. 

Нова книжка Сенцова розповідає про студентські роки, які провів майбутній режисер у Сімферополі. 

“Тут описані 90-ті – мої студентські роки. У “Маркетері” йдеться більше про моїх друзів, знайомих”, – розповів на презентації Сенцов. 

“Маркетери”, за словами самого автора, хронологічно є продовженням його книжки “Жизня”, в якій розповідалося про дитинство політв’язня. Під час презентації видання режисер зізнався, що написав книжку всього за 11 днів під час “відпустки в колонії суворого режиму” півтора року тому. 

“Я давно її запланував, довго її виношував. А коли у працівників колонії був період “зимових канікул” я зрозумів, що час цієї книжки настав”, – каже автор. 

Щодо назви, то слово “маркетер” – визначення, яким Сенцов та його друзі називали себе під час навчання на маркетологів у Сімферополі у 1993 році.

“Слова “маркетолог” не існувало, а тому ми називали себе “маркетерами”. У книжці детально описано, як ми стали “маркетерами” та не стали “маркетологами”, – пояснює Сенцов. 

Режисер додав, що за рік планує презентувати у Львові частину оповідань, які також писав у російській колонії:

“У мене є 15 зошитів з моїми щоденниками, оповіданнями, рефлексіями. Я привіз багато рукописів і навіть якщо нічого не писатиму, то маю готові тексти на чотири роки вперед”. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ