Підтримати нас

Доступне українське громадянство вже сьогодні

Автор статті
22 грудня 2021 15:00
2,027
Поширити:

У вівторок, 21 грудня, відбулася онлайн-консультація щодо нової процедури перевезення товарів через адміністративну межу.

Юрист громадської приймальні української Гельсінської спілки з прав людини Леонід Січенко описав чинні правила перевезення. Наприклад, можна перевозити особисті речі для власного вжитку (їжу, предмети гігієни тощо). При перевезенні речей з України до окупованих територій обмежень немає. А в зворотному напрямку вага речей не повинна перевищувати 75 кг та їх загальна вартість не має бути більшою ніж 10 тис. грн. Також регулюється дозволена кількість готівки, з якою перетинають адмінмежу. Якщо сума перевищує 100 тис. грн, власник має надати документальне підтвердження джерела цих коштів. 

Також під час консультації учасники дізналися про процес набуття українського громадянства та його підтвердження. Олександр Данилов, адвокат громадської приймальні української Гельсінської спілки з прав людини при Благодійній організації “Фонд милосердя та здоров’я,” зазначає:

“Закон чітко дає вичерпний список підстав для набуття громадянства. Воно може бути надано за територіальним походженням, за національністю, у процесі присвоєння або відновлення громадянства та ще рядом підстав, у т.ч. пов’язаних з усиновленням. Для того, щоб набути громадянство, потрібно надати ряд документів. За загальною процедурою подають заяву,  свідоцтво про народження та паспорт одного з батьків, що засвідчують громадянство України. З окупованим Кримом ситуація дещо складніша. Батькам потрібно представити у суді паспорти, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження і лікарське свідоцтво, якщо воно є. Тішить, що суди у таких справах переважно  виступають на боці заявників.”

Іноді бувають винятки, але вони, частіше за все, стосуються окремих випадків. Також учасникам розповіли про особливості оформлення громадянства в інших ситуаціях, наприклад, набуття громадянства України особою без громадянства, отримання паспортного документа мешканцями окупованого Криму вперше тощо.

Щоб набути громадянство України особі, що жила на окупованих територіях, потрібно звернутися до Державної міграційної служби. Там не визнають документи з окупованих територій, але їх можна використати під час набуття або поновлення українського громадянства.

Усі охочі можуть подивитися запис заходу на сторінці Благодійної організації “Фонд милосердя та здоров’я” і здобути корисну інформацію.

Даний захід проведений за підтримки Благодійної організації “Фонд милосердя та здоров’я”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ