Підтримати нас

Для дітей переселенців провели сеанс арт-терапії

Автор статті
12 червня 2016 08:15
648
Поширити:

Співробітники відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення Головного управління ДСНС області провели арт-терапію з учнями загальноосвітньої школи №48, серед яких вчаться і діти, які приїхали з Донецької і Луганської областей.

Загалом арт-терапія сприяє підвищенню самооцінки в людей. Вона вчить розслаблятися і позбуватися негативних емоцій і думок. І разом з цим покращується пам’ять, розвивається увага та мислення. Психологи запропонували маленьким дітям – з 1-го по 4-й клас, намалювати квіти, щоб побачити різнобарвність і насиченість кольорів, наповненість букетів, що добре свідчить про почуття дружної підтримки, гарного настрою і життєрадісності. Для вихованців середніх класів завдання було іншим - арт-терапевтична вправа називалася «Безлюдний острів». Вона мала виявити на стільки діти впевнені у своїх силах і можуть незнайому ситуацію зробити успішною. «Безлюдний острів» – це наочний приклад взаємин дітей у соціумі, під час заняття можливо простежити характер поведінки кожної дитини окремо.

Усі старанно намагалися виконати завдання якомога краще і розповісти про це своїм ровесникам. А психологам слід було простежити характер взаємин дитини з соціумом і побачити як вона сприймає світ, де немає мами і тата, де може скінчитися питна воді і їжу треба спершу знайти, а потім самому приготувати тощо.

Результатом зустрічі представники Служби порятунку залишилися задоволеними. Як добре, що дитинство у дітей яскраве і веселе, і ніщо не може затьмарити їх щастя бути дітьми. В усякому випадку про це свідчать проведені сеанси арт-терапії. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ