Підтримати нас

Держпродспоживслужба Херсонщини завела 66 справ на порушників закону про рекламу

Автор статті
18 липня 2021 07:30
881
Поширити:

Реклама, як відомо, - двигун торгівлі. Але в наш час реклами стало так багато, що це вже заважає естетичному сприйняттю життєвого простору.

Це підтверджують і в Головному управлінні Держпродспоживслужби Херсонщини. Так, за повідомленням її пресслужби, з початку року вже заведено 66 справ щодо фактів порушення вимог рекламного законодавства у Херсоні та області. В тому числі 64 справи у сфері зовнішньої реклами, 1 справа по рекламі в друкованих засобах масової інформації та 1 справа у сфері внутрішньої реклами.

За результатами розгляду цих справ накладено 48 штрафних санкцій, на суму 66 тисяч 863 грн. За цей період сплачено штрафні санкції по 22 справам у добровільному порядку на суму 28,898 грн.

Також фахівцями Головного управління  розглянуто 2 справи щодо порушення Закону України “Про рекламу”, а саме; ч.3 ст. 7, порушення в рекламному сюжеті етичних, гуманістичних і моральних норм, нехтування правилами пристойності та ч. 1 ст. 8 (заборона поширення інформації щодо товарів, виробництва, обігу чи ввезення на митну територію України, яких заборонено законом). Накладені штрафні санкції на загальну суму 2,850 грн.

Крім того, зафіксовано 4 рекламні сюжети об’єктів будівництва без інформації, передбаченої ч. 1 ст. 251 Закону України “Про рекламу”. Були відсутні реквізити дозвільних документів. У результаті розгляду справ накладені штрафні санкції – 8 тисяч гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ