Підтримати нас

Чи вдасться запровадити стандарт зарядних пристроїв?

Автор статті
24 вересня 2021 17:00
1,076
Поширити:

Європейський Союз, як пише "Європейська правда", вимагатиме від виробників смартфонів прийняти єдиний стандарт зарядних пристроїв для телефонів.

І справді, таке рішення назріло давно. Адже часто трапляється, що людина разом з новим телефоном змушена купувати і новий зарядний пристрій, хоча старий перебуває в робочому стані. Таке марнотратство – це 11 000 тонн електронних відходів, які щороку викидають на смітник в Європі. За версією Єврокомісії, кожен, хто живе в ЄС, зазвичай користується двома зарядними пристроями, а 38% користувачів скаржаться, що хоча б раз не могли зарядити свій мобільний, бо не могли знайти в переповненій кабелями шухляді сумісну "зарядку".

Намір ЄС заслуговує на увагу. Його, звісно, підтримають мільйони. Адже лише торік в ЄС купили майже 420 мільйонів мобільних телефонів або портативних електронних пристроїв.

Зарядні пристрої живлять усі наші найнеобхідніші електронні пристрої. Зі все більшою кількістю пристроїв продається все більше зарядних пристроїв, які не взаємозамінні або не потрібні. Ми покінчимо з цим, - сказав комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

 З нашою пропозицією європейські споживачі зможуть використовувати єдиний зарядний пристрій для всієї портативної електроніки - важливий крок для збільшення зручності та зменшення відходів, - додав він.

Відповідно до наміру, який ще прискіпливо вивчатимуть у Європейському парламенті, планшети, телефони,  відео і фототехніка, різні приставки, гарнітури та навушники, що продаватимуть у Євросоюзі, повинні мати порти для зарядки USB-C.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ