Підтримати нас

Авіацію Повітряних Сил зосередять на 5-6 авіабазах

Автор статті
24 травня 2020 14:14
907
Поширити:

У мирний час, з метою економії ресурсів, авіація має базуватися на 5-6 авіабазах, що дозволить зменшити експлуатаційні витрати на заходи бойової підготовки та виконання завдань з охорони повітряного простору, вважають у Командуванні Повітряних Сил.

Наразі військова авіація (без урахування армійської авіації) базується на аеродромах у Старокостянтинові, Озерному, Борисполі, Василькові, Івано-Франківську, Луцьку, Миколаєві, Миргороді, Мелітополі, Гавришівці, плюс навчальна бригада у Чугуєві.

Пілотними проєктами мають стати аеродроми «Старокостянтинів» та «Озерне», зазначає документ під назвою «Візія Повітряних Сил 2035», нещодавно презентований Командуванням ПС ЗСУ, якій має лягти в основу програмних документів з розвитку цього виду військ.

Особлива увага при цьому має бути приділена переобладнанню та сертифікації аеродромів, забезпеченню їх здатності приймати та забезпечувати польоти авіаційної техніки країн-партнерів, забезпеченню безпеки і живучості авіаційної техніки на землі, живучості і здатності до швидкого відновлення інфраструктури авіаційної бази в цілому.

Водночас для забезпечення маневру, оперативної гнучкості і живучості має утримуватися до 15-20 оперативних аеродромів (авіаційних комендатур), здатних до негайного прийняття літаків і вертольотів та забезпечення їх бойового застосування, що дозволить в особливий період провести розосередження авіаційної техніки та її перебазування на загрозливих напрямам.

Провідну роль у реалізації цих завдань має відігравати Командування логістики ПС ЗСУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ