Підтримати нас

У Верховній Раді пройшла виставка зі світлинами з постраждалих від російської агресії областей, зокрема Херсонщини

01 жовтня 2024 16:20
104
Поширити:
Фото: UAnimals

Починаючи з 13 вересня і до кінця місяця благодійна організація UAnimals та Міжфракційне об'єднання “Гуманна країна” відкрили фотовиставку у приміщенні Верховної Ради України, у якій використали світлини з постраждалих від російської агресії областей.

Про це йдеться на сторінці UAnimals у фейсбуці.

На виставці представили фото Анастасії Мєтєлєвої, Андрія Якименка, Антоніни Полярчик, Юрія Стефаняка, Яни Сідаш, Костянтина і Влада Ліберових, а також Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“На знімках українських фотографів і фотографок — уламки снарядів, дно колишнього Каховського водосховища, човни, повні тварин під час паводка, чорний дим пожеж на тлі чистого неба, охоплений вогнем ліс”, - йдеться у дописі.

Благодійна організація створила звернення до Міжнародного кримінального суду із закликом притягнути РФ до відповідальності за підрив дамби Каховської ГЕС.

Підписати її можна за посиланням.

  • Військові РФ підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. Через це було затоплено 600 км² території Херсонщини. У населених пунктах, розташованих вище греблі Каховської ГЕС, виникла проблема з питною водою.
  • ООН оцінювало, що Україна зазнала збитків на суму майже $14 мільярдів через руйнування греблі Каховської ГЕС.
  • В ефірі “Вгору” Іван Мойсієнко повідомив, що у червні він бачив проростки верби, що підіймались над землею на 2-3 сантиметри, максимум на 10. А вже 19 жовтня там побачили дерева більше ніж 2 метри заввишки.
  • Згідно з останніми супутниковими знімками району Великого Лугу, значна частина Каховського водосховища, яка раніше була осушена, вкрита водою. Там вперше майже за 70 років відбувається водопілля.
  • В ефірі “Вгору” докторка біологічних наук Анна Куземко розповіла, що найбільш оптимістичний прогноз щодо території колишнього Каховського водосховища, що далі формуватиметься заплавна рослинність.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів