Підтримати нас

“Жовта зона” відтерміновується. Як працюватимуть школи цього тижня

Автор статті
13 вересня 2021 07:47
1,036
Поширити:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль ще на початку вересня під час засідання уряду заявляв, що в країні в останні тижні спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації, пов'язаної з поширенням вірусу COVID-19.

За його словами, це є причиною підготовки Кабміну до посилення карантинних заходів. Передбачалося, вже з сьогодні, 13 вересня, вся країна піде в так звану "жовту карантинну зону".

У зв'язку з цими висловлюваннями деякі чиновники на місцевому рівні почали нагнітати ситуацію, погрожуючи громадянам мало не новим локдауном. Зокрема, виступаючи на брифінгу, перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаев попереджав, що майже дві третини шкіл Херсонщини не готові продовжувати навчання в очному форматі, бо в них вакцинацією охоплено менше, ніж 80% працівників. Такі школи, за його словами, під час переходу в "жовту зону" повинні будуть повернутися до дистанційного навчання, як це вже було в минулому навчальному році.

Ці висловлювання сьогодні на брифінгу в Києві спростував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він зазначив, що уряд передумав переходити в "жовту зону" з 13 вересня. І, навіть якщо рішення про такий перехід буде прийнято, щоб його технічно "запустити", знадобиться не менше семи днів. Тому, що стосується шкіл, то можна з упевненістю сказати - принаймні, цього тижня всі вони будуть працювати в колишньому, очному режимі.

Більш того: як заявив Ляшко, в Кабміні готують певні послаблення для роботи навчальних закладів. Так, до роботи в "жовтій зоні" будуть допускатися шкільні колективи, які щеплені хоча б однієї дозою вакцини. У той самий час, школи з "червоних зон" працюватимуть, якщо там всі вчителі та інші працівники пройшли повний цикл вакцинації. Проте, навіть ці школи не перейдуть на дистанційне навчання.

Раніше лікар-імунолог Андрій Волянський повідомляв про нову хвилю коронавірусу в Україні, яку спричинив штам "Дельта". Тож, мовляв, на початку осені необхідно очікувати на пік захворюваності. 

Між тим, згідно з інформацією ХОДА, на ранок 13 вересня на Херсонщині за добу  зафіксовано лише 13 нових випадків захворювання на COVID-19, що на 81 випадок менше, ніж добою раніше. А по Україні - 1205 нових випадків.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ